reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

reklama
ja i mój mężczyzna w zasadzie od razu wybraliśmy jedno imię. NICOLA
ponieważ przyszły tatuś nie pochodzi z PL to też mogę poprosić o taki zapis imienia. Bardzo mi się podoba. Jest używane jako imię i damskie i męskie chociaż generalnie jest to imię dla chłopców, ale jak się wgłębiłam w temat to wiem, że może być też dla dziewczynki.
ja już za 4 tygodnie mam rodzić swoją córcię i strasznie się cieszę. Panna Nicola. piękne imię.
generalnie myśleliśmy o Annie lub Wiktorii ale odpada. Ania to moja siostra a że moja matka ma fioła na punkcie mojej siostry (uważa ją za jakąś świętą), to nie chcę pogłębiać tej fascynacji. Z kolei wiktoria to imię moich dwóch prababć i jednej pra pra babci. Piękne ale jak moja koleżanka rodziła 3 lata temu to jej powiedziałam o tym imieniu i właśnie je wybrała dla swojej córki. A że pewnie obie panny będą się razem w życiu sporo bawić, to lepiej nie nazywać obu tak samo. głupio by nam-mamom-rozmawiało się...a co u twojej wiktorii? ;) bo moja wiktoria to...
zatem będzie NICOLA.

szkoda tylko że tyle problemów jest z pisownią. mam nadzieję, że nie znienawidzi mnie za to moja córcia jesli po raz setny ktoś spyta a jak się pisze pani imię?
ja wychodzę z założenia że można wybrać dowolną pisownię i używać jej naprzemiennie. Zatem może być Nikola, Nicola, Nicole, Nikol, Niki, Nici. A jak dla mnie: Nicola = zdrobniale nikolcia :) pisownia nie ma znaczenia. ważna jest tylko w urzędach.

Nie wiem czy jest jeszcze jakas mama co waha sie z imieniem dla dziecka ;-) Ja wczesniej nic nie pisalam, bo my jeszcze nie zdecydowani.

Wg moich typow mial byc Kuba albo Tomek, ale jak sobie wczoraj z mezem zaczelismy snuc plany to nam wyszlo jakos, że nie pasuja te imiona do nazwiska tak, jakbysmy tego oczekiwali ;-)

Maz podrzucil mi - Maksymilian :sorry2:
W zyciu bym go nie podejrzewala ze takie imie mu do glowy przyjdzie :blink: Jak dla mnie za malo "polskie".

Tak stawiam na bardziej klasyczne imiona i wczoraj wieczorkiem uświadomilam sobie, że Bartuś mi sie bardzo podobalo :tak: Juz Maciek mial być Bartkiem :-D

Hmmm tak wiec u nas decyzja zapadnie na porodowce albo jak dzidzie zobaczymy ;-) i wtedy dam Wam znac jak to z tym imieniem bedzie :-p

Tylko dla dziewczynki mielismy imie gotowe od dawna - Gosia. To tez nam sie wczoraj przypomnialo ;-)

My jeszcze przed ciążą zdecydowaliśmy się na Lenę, ale im dalej tym więcej wątpliwości, bo imię stało się nagle bardzo popularne, ale chyba już nie zmienimy.

Do góry