reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

ja od zawsze chcialam żeby córka była Viktoria no i mój zaakceptował ale w międzyczasie szwagierka urodziła dziewczynkę i dali jej Weronika no i zaczeły się skróty Vi i Niki ,więc moja Viki byłaby ciągle mylona , wymyśliliśmy Nina bo nam się podoba ale mam koleżankę o tym imieniu i jak sobie myślałam o tym to mi ciągle ona do głowy przychodziła więc rozważaliśmy jeszcze kilka i staneło na Emma :) ,mam nadzieje ze już tak zostanie :)
no i ja nie zwracam uwagi na to czy się komuś będzie jeszcze podobało to imię ,najważniejsze że nam się podoba :)))

reklama
U nas wykruszył się Jaś, więc będzie Igorek lub Mikołaj, dziewczynka bez zmian Pola (choć przyznam, że coraz częściej myślę nad Igą, ale mój chłop nie da się tykać ;-))

a u nas będzie Zosia, jeśli sie potwierdzi że to ona.ciekawe co teściowa na te imię, mojej mamie się podoba bo tak jej mama miała na imię(nie miałam okazji mojej babinki poznać), a to mąż wymyślił więc nie było że narzuciłam coś. a chłopiec Aleksander, gdyby w przyszłości los dał nam chłopca. i tych opcji się trzymamy:)

Wiecie, ja w pierwszej ciazy uslyszalam milion razy pytanie: "Jak dacie dziecku na imie?". Teraz tez jest podobnie. Ale i wtedy i teraz odprawialam rodzine z kwitkiem mowiac ze decyzja jeszcze nie zapadala. Nie mowilam im w ogole o moich typach, ani nic a i tak nasluchalam sie ze takie imie jest ladne, a takie nie ładne ;)
Na Maćka zdecydowalismy sie podczas porodu. Mąż mówi ze tym razem pewnie bedzie podobnie. Może ma racje? Choć mam typu na Kube i Tomka, ale to wszystko nie pewne.
Jednak to co pamietam najmilej, to to ze po narodzinach dziecka wszyscy zachwycali sie noworodkiem i juz nikt nie komentowal tego jak dalismy mu na imie :D

Dla mnie w ogóle komentarze rodziny są zbędne. Najważniejsze jest to, żeby rodzicom się podobało, bo tak naprawdę to ich wola tylko i wyłącznie jak malca nazwać. A to, że innym się nie podoba... każdemu imię z kimś się kojarzy, nigdy nie znajdziemy imienia, które się będzie wszystkim podobać bo to niemożliwe :) Na Filipa prababcia też źle reaguje, wolałaby inne, ale to nasza decyzja i nie zamierzamy jej zmieniać :)

U mnie miał być Kuba przy pierwszym dziecku ale okazało się że to dziewczynka dlatego jest Kamila, i przez 10 lat słuchałam że może byśmy tego Kubę zrobili no i jak się okazało że będzie chłopiec to mąż wymyślił, że Kacper. Też fajnie ale tyle czasu czekałam na Kubę, a może tym razem też będzie dziewczynka i wtedy będzie Maja ;)

No i u nas też Maja :-)
Nawet Maciuś mówi,ze siostrzyczka będzie się nazywała Maja :-)
A taki kochany jest,że wczoraj rano jak jeszcze włóżku leżeliśmy to całował mnie po brzuszku :-)

Oj Madzia, jakie to musi być słodkie :happy: Mi też się zmieniło imię dla chłopca, zawsze mówiłam, że jak będziemy mieli syna, to damy mu na imię Wiktor, a teraz mi się odwidziało i najprawdopodobniej będzie Artur :-p

reklama
ja dla syna też bardzo chciałam Wiktor, ale mojemu staremu się nie podobało, on chciał Aleksandra, co z kolei mi się nie podobało, w końcu stanęło na Adamie albo Antku

Do góry