reklama
Nimfii, ja właśnie mam jedno imię tylko Tak samo jak moje siostry i moja mama. Mój A. ma dwa imiona, więc mały też dwa dostanie, drugie będzie właśnie po tacie. Na początku w ogóle chciał go nazwać jak siebie, bo to "najlepsze imię jakie można mieć", ale wybiłam mu to z głowy i zgodziłam się na drugie Ja od początku chciałam Filipka i tak już jest
A co do imion od świętych, to całe życie moja babcia mówiła mi, że nigdy nie było świętej Natalii i że mam nie-boże imię (od razu mówię, że moja babcia była sfiksowana na punkcie kościoła, niestety bardzo niezdrowo bo modliła się łącznie ok 12h dziennie ale nie zrobiła dla nikogo nic dobrego, nawet dla swoich dzieci), oczywiście była w błędzie, no i przecież bez problemu mnie rodzice ochrzcili.
A co do imion od świętych, to całe życie moja babcia mówiła mi, że nigdy nie było świętej Natalii i że mam nie-boże imię (od razu mówię, że moja babcia była sfiksowana na punkcie kościoła, niestety bardzo niezdrowo bo modliła się łącznie ok 12h dziennie ale nie zrobiła dla nikogo nic dobrego, nawet dla swoich dzieci), oczywiście była w błędzie, no i przecież bez problemu mnie rodzice ochrzcili.
onanana
Fanka BB :)
ja też mam 3 imiona i zawsze uważałam to za normalne- nie przypominam sobie abym znała osoby mające jedno imię. A powiem Wam ze w związku z wykonywaną pracą często znam dane osobowe pracowników i raczej wszyscy mają dwa imiona standardowo nadane:-) A trzecie przy bierzmowaniu;-)
Ja też trzyimienna jestem, a starsze pociechy mają po dwa imiona, syn po dziadku Józef , a córa po babci Ela, ja mam drugie też po mojej babci Helena, myślę, że nasza nowonarodzona Patusia będzie mieć na drugie po babci ze strony małżonka Helenka również )))) ( chociaz niestety obie nasze mamy nie żyją :-()
ponko jak by sie dobrze rozejrzec to teraz jest wiekszy wybor wsrod tych patronów świetych
Moi rodzice chyba tez mysleli ze nie ma sw. Dominiki i dali mi na drugie Anna, ale w miedzyczasie gdzies tam kiedys odkrylam jakas świeta Dominike - nie jestem pewna gdzie i kiedy ale cos mi sie obilo o uszy
Tak samo dajac imie Maciej nie bylam pewna czy jest świety patron, a okazuje sie ze jest ;-)
Szczerze powiem ze nawet nie wiem gdzie sprawdzac tych partonow
mirelka tez mam trzecie od bierzmowania ale tego to nie uzywam w ogole. Pewnie z czasem calkiem o nim zapomne
Moi rodzice chyba tez mysleli ze nie ma sw. Dominiki i dali mi na drugie Anna, ale w miedzyczasie gdzies tam kiedys odkrylam jakas świeta Dominike - nie jestem pewna gdzie i kiedy ale cos mi sie obilo o uszy
Tak samo dajac imie Maciej nie bylam pewna czy jest świety patron, a okazuje sie ze jest ;-)
Szczerze powiem ze nawet nie wiem gdzie sprawdzac tych partonow
mirelka tez mam trzecie od bierzmowania ale tego to nie uzywam w ogole. Pewnie z czasem calkiem o nim zapomne
Ja też mam z bierzmowania, ale niestety zbrzydło mi ono zupełnie. Wybrałam sobie Julia, a rok później poznałam dziewczynę o tym imieniu i straaaaasznie mnie zniechęciła do tego imienia. Zawsze było dla mnie najładniejsze a teraz jak myślę "Julia" to staje mi przed oczami najnudniejsza i najsmutniejsza osoba jaką zdarzyło mi się poznać
reklama
Ja mam tylko jedno imię z chrztu a mój T ma 2. Wiadomo normalnie używa się jednego imienia tylko w urzędach i przy wypełnianiu wniosków ale my damy Małej 2 imiona tak jak Emilce ale jeszcze jakie to nie mam pojęcia...:-(