reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

A dla mnie zawsze Filip było najładniejsze :D Też myślałam w międzyczasie o Kubie ale mój chłop był na nie no i teściowa jak zawsze wtrąca swoje trzy grosze i go przekonała już zupełnie. No ale Filipek cudnie, chociaż też była z tym ciężka przeprawa :p
Dziewczynka też by była Maja ;) Może drugie, hehe :D

reklama
Madzia ja troszke sie sugeruje tez zdaniem Maćka, bo jemu imie Kuba sie bardzo podoba i jest to jedno z nielicznych imion ktore umie juz powiedziec ;) Ostatnio załapał to ze w brzuszku jest dzidzia i mówi tak, ze mama ma dzidzie. Zrobil sie też spokojniejszy dla mlodszych kolegów- ufff! W końcu troszke spokoju ;)

małpa no a ja od czasu pierwszej ciąży czekalam na Małgosie... No ale wtedy chłopak i teraz chłopak, więc moje wymarzone imie dla dziewczynki musi zaczekac w poczekalni :p

Tak to jest ze niektorzy maja wymarzone imiona od wieków, a inni dopiero coś wymyślą gdy zobacza noworodka. Po narodzinach Maćka, jak go zobaczylam to juz nie mialam watpliwości ze to imie pasuje do niego :D

nimfii ja mam za ścianą sąsiadkę Małgosię... ma jakieś 2,5 roczku i jest pieknym blond aniołeczkiem a juz jak rankiem dobiega mnie z tarasu "ogólek, ogólek, ogólek zielony ma gajnitujek,,," od razy budzi się chęc do życia i wstawania nawet o 7 rano ;D

My długo nie mogliśmy się zdecydować jak damy dziecku na imię. Oczywiście jeszcze jak nie byłam w ciąży to mieliśmy mnóstwo pomysłów na imiona ale jak przyszło co do czego to się okazało, że wybrane wcześniej imiona wcale nam się nie podobają.

I teraz jak na razie ale mam nadzieję, że to już sie nie zmieni będzie albo Filipek albo Malwinka ;D

U nas to trwa cały czas debata nad imieniem wczoraj wpadła mojemu M propozycja imienia ,wymyślił Sandra na drugie byłoby Anna. Tylko jeszcze nie moge się zdecydowac na 100%. Jednen plus ,że ani ja ani M nie znamy nikogo bliżej o tym imieniu i źle się nie kojarzy :-) Im dłużej myśle o tym imieniu tym bardziej mi się podoba. Zobaczymy ,mam jeszcze troszke czasu :tak:

My imię zostawiamy po porodzie, bo wiem z własnego doświadczenia, że to zmienia się :-)
Przez pierwszą ciążę cały czas (od kiedy wiedzieliśmy, że będzie synek) mówiliśmy do niego Pawełek - urodził się, popatrzyliśmy na niego, na siebie i do dziś jest Maksymilian :)

Obecne dzieciątko ma drugie imię - Maria - tak je ochrzciliśmy już w brzuchu (jest taka możliwość).

Mi się podoba imię Wiktoria, Kamila, Sabina, Sandra, Sara, Amelka

jest jeszcze dużo imion które mi się podoba ale tak się zastanawiam nad Wiktorią i Kamilą. Ale nie wiem co mi bardziej pasuje...

No to i ja zajrzałam na ten wątek:)
Nasz pierwszy aniołek to Dorotka. Dla nas było i jest to najpiękniejsze imię dla dziewczynki. W dodatku mało popularne i troszkę zapomniane.Nawet tu na forum nie trafiłam na propozycję imienia dla córci Dorotka. Także polecam przyszłe mamusie:):):)

Teraz noszę w brzuszku drugą córeczkę. Długo się zastanawialiśmy nad imieniem dla dziewuszki. Stanęło na imionach Magdalena, Weronika i Aleksandra. Raczej zdecydujemy się na tę Oleńkę.
Oczywiście mojej mamie to imię nie pasuje ale nie dlatego, że jej sie nie podoba tylko dlatego, że dużo tych Oleńek wokoło. U mnie w rodzinie tylko jedna i to jeszcze u dalekiego kuzynostwa ale na wsi u moich rodziców dużo:(
Argument żaden jak dla mnie.
Ponadto oglądałam tę listę najczęściej nadawanych imion i Ola jest na 4-miejscu ale tu na forum też nie widziałam jeszcze propozycji imienia Ola. Wiem, że jest popularne i kazdy pewnie zna jakąś Olę ale chyba to imie zostanie. Chyba, ze w szpitalu popatrzymy na małą i stwierdzimy, że to imię do niej nie pasuje:)

Dla chłopca mieliśmy typy Piotruś albo Adaś.

reklama
My ze względu na dość często spotykane nazwisko chcieliśmy rzadziej spotykane imiona, ale też nie za bardzo udziwnione, chociaż wiadomo, to subiektywne. Dla chłopca byliśmy od razu zgodni, byłby Jeremi, z imieniem dla dziewczynki był większy problem, więc wiadomo, że spodziewamy się córeczki ;) Narazie jest Lidia, podoba nam się również Milena i Kaja. Prawdopodobnie wybierzemy coś z naszej listy jak się Maleńka urodzi, nie da się ukryć, będziemy musieli:-D

Do góry