reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

U mnie w rodzinie wszyscy mają jedno imię i nie jest praktykowane nadawanie drugiego imienia. Ja również mam jedno imię bo tego z bierzmowania to nawet nie liczę.
Nasz córcia również będzie miała tylko jedno imię: Aleksandra i uważam, że starczy. Mój mąż ma dwa imiona, z tym, ze drugie po tacie i nie jest zachwycony tym faktem bo miał już trochę problemów z tym imieniem gdy go nie wpisał w papierach. Sam jest przeciwnikiem nadawania drugiego imienia.
Osobiście uważam, ze każdy robi jak uważa ale dla mnie drugie imię jest zbędne.

reklama
Dziewczyny wstyd przyznac ale my jeszcze nie wybraliśmy imienia dla naszej królewny:zawstydzona/y: Kiedyś miała być Zuzia, ale nowa koleżanka z pracy (z którą siedzę codziennie) ma Zuzię i jakoś tak dziwnie żebysmy obie miały:-( Chodziła nam po głowie Antosia ale nie wiem czy będzie zadowolona z Antoniny... ostatnio na topie jest Majeczka i nie wiem czy tak nie zostanie:laugh2:

Mnie się bardzo podoba Tosia, ale miało być po dziadkach, a niestety Antoniny nie mieliśmy ;-) Maja też jest ślicznym imieniem dla dziewczynki!

onanana my tez nie zdecydowani na imie ;) Wazne ze macie jakies typy, a po narodzinach zobaczycie jakie imie wam najbardziej pasuje. W szpitalu imie Wam jeszcze nie jest potrzebne, dopiero pozniej do wpisania papierkow w Urzedzie Miasta przy rejestracji urodzen.
Dla pierwszego syna, decyzja o imieniu Maciek, zapladla na porodówce. Bo tam mielismy sporo czasu aby pogadac o tym czy tamtym :p
Tym razem pewnie bedzie podobnie, i pewnie tez ja wyjde z inicjatywa a maz sie po prostu zgodzi ;)
Gorzej bedzie z drugim imieniem tym razem - zobaczymy.

U nas będzie Igor lub Michał na pierwsze na drugie po tacie... dla dziewczynki zawsze podobało mi się Laura ;D A mojej teściowej Nikola.... ale imię rzecz gustu... Moja kuzynka ma na imię Julita i tez mi się podoba i nie jest zbyt często spotykane .... ehhh trudny wybór

U nas niezmiennie pozostaje Maja :-) z resztą chyba nie mam już wyjścia po ostatniej sesji zdj. ;-)
Mam gdzieś,ze teraz Majeczek duzo.Mi się podoba i tyle.Jak ja byłam dzieckiem to też w przedszkolu były 2 Asie,3 Agnieszki,2 Kasie i 3 Krzysie i jakoś było ok ;-)
A co do naszego Maciusia,to imię było wybrane zaraz po określeniu płci.Mi się tak stracznie podoba,ze nie było mowy o innym.I powiem wam,ze pomimo, iż to dość znane imię to i w żłobku i teraz w przedszkolu na 50 dzieci jest tylko jeden nasz Maciuś :-)

reklama
Do góry