reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

Gdyby był synuś to byłby Igorek Jan lub Mikołaj, dziewczynka praktycznie od razu jak poznaliśmy płeć została Polą (wcześniej, gdy nie wiedzieliśmy, że córcia, a ja pewna byłam , że synuś, braliśmy pod uwagę: Polę,Hanię, Natalkę chyba Igę też; ale szybko dla dziewuszki wykruszyły się pozostałe imiona i została Pola

reklama
Igor też mi się podoba u nas ja na razie zostaje Liwia choć ja jestem skłonna zmienić na inne nikomu z rodziny to imię się nie podoba ale mąż uparty nie chce zmienić na inne :szok:

U nas miala byc Laura ale jak poznalismy plec to moj maz zaczal wymyslac ze do Laury nie ma zdrobnien i obecnie jest Kinga, ja najbardziej to chcialam Dominike ale Kinga tez mi sie podoba. Moj jeszcze cos kombinuje ale chyba zastaniemy przy Kindze. Dobrze ze nie musimy wymyslac imienia dla chlopca bo wogole sie nie zgadzalismy.

U nas miala byc Laura ale jak poznalismy plec to moj maz zaczal wymyslac ze do Laury nie ma zdrobnien i obecnie jest Kinga, ja najbardziej to chcialam Dominike ale Kinga tez mi sie podoba. Moj jeszcze cos kombinuje ale chyba zastaniemy przy Kindze. Dobrze ze nie musimy wymyslac imienia dla chlopca bo wogole sie nie zgadzalismy.
śliczne imię:)

agngie śliczne imię- szczególnie, że sama je noszę ;-)

Gola Nie pomyślałabym o takim imieniu, ale chyba dlatego, że nigdy nie słyszałam u nikogo, tym bardziej zachwyca!

Mój synek będzie miał na imię Tymoteusz, od 14 tygodnia ciąży już cały czas mówiliśmy o nim "Tymek to, Tymek tamto... a do pokoju Tymcia trzeba kupić... itd. Ciężko byłoby mi teraz zmienic na inne imię bo już przyzwyczaiłam się do niego...;)
A dziewczynka miałabyć Magda....

wczoraj na usg lekarz mi popsuł cały system :/ powiedział, że bedzie chłopak . a ja chciałam miec niespodzianke i poczekac do porodu. no i jest tak jak wszyscy z rodzimy i znajomi mowili , ze chłopak. a mi po nocach sie snilo , ze yrodziłam dzidziusia i byl chlopak i bylam raz smutna raz wrecz wkurzona, że to nie dziewczyna. moj mowi , ze bedziemy nad dziewczyna do oporu pracowac :p
no i teraz trzeba bedzie wybrac imie. mamy kilka opcji. moj ostatnio wymyslil maksymilian albo oliwier. u mnie ignacy to nr 1 . ale chyba pojdziemy na kompromis i wybierzemy cos z opcji poczatkowych czyli kacper ( choć teraz to bardzo popularne i w rodzinie juz mamy kacpra) wojtek albo patryk.
choc ja i tak w glebi serca jeszcze mam nadzieje, ze lekarz sie pomylil i bedziemy miec natalie :D

wczoraj na usg lekarz mi popsuł cały system :/ powiedział, że bedzie chłopak . a ja chciałam miec niespodzianke i poczekac do porodu. no i jest tak jak wszyscy z rodzimy i znajomi mowili , ze chłopak. a mi po nocach sie snilo , ze yrodziłam dzidziusia i byl chlopak i bylam raz smutna raz wrecz wkurzona, że to nie dziewczyna. moj mowi , ze bedziemy nad dziewczyna do oporu pracowac :p
no i teraz trzeba bedzie wybrac imie. mamy kilka opcji. moj ostatnio wymyslil maksymilian albo oliwier. u mnie ignacy to nr 1 . ale chyba pojdziemy na kompromis i wybierzemy cos z opcji poczatkowych czyli kacper ( choć teraz to bardzo popularne i w rodzinie juz mamy kacpra) wojtek albo patryk.
choc ja i tak w glebi serca jeszcze mam nadzieje, ze lekarz sie pomylil i bedziemy miec natalie :D
oj jak ja cię dobrze rozumie , w pierwszej ciąży też nie chcieliśmy znać płci i lekarz się wygadał i nici z porodowej niespodzianki :(
a teraz los zdecydował bo wypisaliśmy na kartce kilka imion które nam się podobały i wszędzie się nam jedno pojawiało i uznaliśmy to za znak więc będzie Lena :)

Ja myślę że dziecko jest wielkim szczęściem i płeć nie jest ważna...najistotniejsze żeby dziecko było zdrowe!
Jak miałam praktyki na położnictwie i spotykałam takich ludzi, którym się urodziło kolejne dziecko i mówili..."Znowu dziewczynka ...już trzecia...." to niedobrze mi się robiło, bo jest wiele małżeństw, które mają problem z zajściem w ciąże i dla nich największym pragnieniem jest po prostu dziecko....
Ja nie miałam problemów ale dla mnie najważniejsze jest zdrowie dziecka i jeśli drugie będę miała to też płeć jest obojętna...

Trzeba było lekarzowi na wejściu powiedzieć że nie chcesz znać płci...i nie byłoby nieporozumienia.

reklama
Ja chciałam znać płeć a mój facet nie, niestety lekarz z rozpędu wystrzelił, a wy wiecie, że to dziewczynka, tak?:-D Mój D. zrobił oczy jak 5 złotych, byliśmy przekonani, że najpierw padnie, czy znacie państwo płeć, nie? A czy chcecie poznać? I wtedy mój by wyszedł z gabinetu, tak On to planował przynajmniej :-DHeh. No ja w ciężkim szoku byłam i twierdziłam, że tam coś musi być i niech dobrze poszuka ;-) Cieszymy się teraz bardzo , że córcia, ale tak samo cieszylibyśmy się z synka. Zdrowie jest najważniejsze płeć to sprawa drugorzędna:) Ale powiem szczerze, że teraz ciężko byłoby mi się na chłopca przestawić, jakoś tak już do malutkiej po imieniu mówimy i wszyscy też;-)

Do góry