reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Ania Brajan był jako pierwszy odrzucony :-p
Mi się Oskar podoba ale mój mąż odrzucił zaraz po Brajanie. Zobaczymy jeszcze troszkę czasu mamy

reklama
Sylwia mi się podoba Błażej

Moja mama z kolei jak usłyszała że dla chłopca wybraliśmy imię Adaś, skojarzyła sobie to imię z kolegą z dziedziństwa, który ciągle chodził zasmarkany, kręciła nosem na początku, śmialiśmy się z moim tatą aby w takim razie jako kochana babcia zaopatrzyła się w wagon chusteczek higienicznych :-p

Sylwia - odrzucam kategorycznie Brajana!! Kamilka mam chrześniaka, ale Błażej też nawet fajnie.

Iga - Adaś piękne imię, ja jak by mi się jednak syn urodził to na pewno będzie Adaś, skoro Wojtuś odpadł z wielkim hukiem!

laski, może skoro to trzeba mówić do brzucha po imieniu, to ja jednak może będę mówić Ninka, aż się utrze, co?? sprawdziłam właśnie w rankingu, Nina na 20.miejscu w tym roku, Milena na 43 a Dominika na 55, więc jeśli nie Ninka to nie ma znaczenia, oba imiona daleko.

Ostatnia edycja:
Kurka wodna!
Ja to chyba nie doceniałam ludzi...
Rozumiem że komuś się nie podoba imię takie czy inne. Wczoraj rozmawiałam z znajomą panią i mówimy jej że u nas chyba bedzie jednak Zosia nie Hania choć cały czas się zastanawimy a ona na to " Boże jakie okropne imie, nie krzywdzcie dziecka i wogóle"
No kured myślałam że wyjdę z siebie! z kąd ona może wiedziec jakie imie bedzie dla mojej córci krzywdą ??? przecież jeszcze ja sama tego nie wiem.
Co za beszczelność i brak taktu!
Ja usłyszałam od ciotki mojego S, że skrzywdziłam swoje dziecko nazywając ją Nelka i zupełnie się tym nie przejmuję, mam to głęboko w tyle, ale fakt, że zabił mnie jej tekst, stare wredne babsko :wściekła/y:. Mogła siedzieć cicho jeśli jej się imię nie podoba, po co kłapać niepotrzebnie jęzorem, wwrrrrrr :wściekła/y:

sylwia wszystkie tylko nie Brajan..plisssss...:eek:
Kamilek i Oskar fajne:-)
Mam identyczne typy :tak:

u nas miala byc Zosienka ale chlopak jest i bardzo chcialabym Antosia ale rodzinna kategorycznie wybija mi z glowy po paru podejsciach do imieni poki co zgodnie przyystanelismy na Alanie ale czy sie nie pozmienia to 100% pewnosci ni ma

Ja też nie mogę takich ludzi, co kogo obchodzi jak sie nazywa własne dziecko, wiadomo że rodzice myślą o przyszłości dziecka, jak mu sie będzie żyło z takim imieniem, czy rówieśnicy nie będą się z niego śmiać w szkole. Ci ludzie to chyba nie mają swojego życia, że się w cudze wwalają

A ja ciagle się waham nad imieniem dla dziewczynki, ciągle mi po głowie ten Mikołaj chodzi, sama nie wiem z jakiego powodu, bo chyba będzie dziewczynka. Strasznie mi się podoba Jagoda, ale P nie chce się zgodzic, zastanawiam sie nad Adrianną, albo Lilianą...sama nie wiem, a Wy co myślicie???

i Lilka i Ada ładnie. Jakoś dla dziewczynek więcej jest ładnych imion, przynajmniej mi się tak wydaje. Gdybym miała chłopca to byłby po prostu Adaś, a tak to ciągle myślę i wymyślam...

reklama
Liliana bardzo mi się podoba. ;-)
U nas z Ziemowitem też była jazda , iż teściowa , mój ojciec najbardziej protestowali. Moja koleżanka stwierdziła ,że chcemy skrzywdzić dziecko- tym mnie wkurzyła!- ale Ziemek będzie i tak. Jakby było dziewuszko - to mieliśmy wybranąl Anielkę

Do góry