reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Kasica Emilia bardzo ładne, niestety u mnie w rodzinie już jest. Wiktoria Samanta jakoś mi się średnio podoba

no akurat u nas to by było Samanta Wiktoria, ale Roxi tak fajnie wychodzi Milka, że chyba zostanie obecna wersja: Emilka Wiktoria. Jednak moja mama już rozpacza bo niby wszystkie Emilie jakie zna nie kojarzą jej się dobrze :eek:

Straszne jest to wybieranie imienia, jeśli człowiek nie jest pewny. Z Majka od razu było wiadomo, że będzie Maja. Ciągle mam jakiś cień nadziei że w środę się okaże, że to jednak chłopak, to będzie problem z głowy;-)

Straszne, straszne my dla chłopaka też już mamy, a z dziewczyną problem był, jest i będzie.....

reklama
My sie twardo trzymamy i nie planujemy w najblizszym czasie nikomu mowic jak sie bedzie nazywac wlasnie po to zeby sie glupie dyskusje w rodzinie nie zaczely. Nasze dziecko - nasza sprawa.

brawo ! żałuje ze też tak nie zrobiłam ! a mąż mówił......

Ja swojego imienia też nie lubiłam, uważałam, że jest za długie i takie jakieś niepraktyczne :-D, tym bardziej, że nazwisko rodowe mam też długie i trudne, więc przedstawianie się dla mnie było koszmarem :wściekła/y:. W średniej szkole skróciłam sobie imię do "Ewki" i z nim funkcjonowałam wśród znajomych, nawet rodzina tak zaczęła do mnie mówić. Dopiero na studiach, kiedy ludzie uparcie używali mojego imienia i każdy dziwił się, że go nie lubię, jakoś do mnie zaczęło przemawiać i teraz już jest ok. Pogodziłam się z tą swoją Eweliną :-D, a najlepsze jest to, że cała rodzina dalej mówi do mnie Ewka ;-)

Biedrona zajrzyj na watek Przedstawmy sie a wszystkiego sie dowiesz :-D
bebzonik, dzieki ale to tylko dzieki mojemu M tak konsekwentnie sie trzymamy i nie zdradzamy imienia, bo ja to bym juz sama dawno pewnie wypaplala :zawstydzona/y: Rodzina tylko wie ze na drugie bedzie miala Janina po babci a ze nikt nie odwazy sie tego pomyslu krytykowac to mamy spawe z glowy :-)

A wiecie?Ostatnio bardzo mnie zaciekawiło i rozbawiło pewne imię.Otóż mój mąż ogląda mecze na Canal+ i tam jest dziennikarz sportowy o imieniu Żelisław a zdrobnienie tego imienia to Żelek.Normalnie nie mogłam się powstrzymać od śmiechu tak mnie rozbawiło to zdrobnienie.
A wam jak się to imię podoba?Zabawne no nie hihihi

rety!!!!!! starzy chyba mu na złość zrobili, imię z tym nazwiskiem!! założę sie że po pijaku sam nie wymówi :-D

reklama
Ja z mężem tak luźno sobie o tym imieniu rozmawiałam.I stanowczo powiediałąm że synkowi bym tego nie zrobiła bo domyślam się że ludzie by dziwni reagowali jak bym małego wołała no i pewnie dzieci by się mogły wyśmiewać z takiego imienia.Dlatego ciekawa jestem jak ten dziennikarz w dzieciństwie miał podobnie?Choć jak widzę w telewizji i czytałam wywiad to nie wygląda by mial trudniejsze dzieciństwo.
Myślę też że tatuś czasem na małego będzie tak wołał bo już czasem się zapyta jak się ma żelek ;-)

Do góry