reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Ania Brajan był jako pierwszy odrzucony :-p
Mi się Oskar podoba ale mój mąż odrzucił zaraz po Brajanie. Zobaczymy jeszcze troszkę czasu mamy

reklama
Sylwia mi się podoba Błażej

Moja mama z kolei jak usłyszała że dla chłopca wybraliśmy imię Adaś, skojarzyła sobie to imię z kolegą z dziedziństwa, który ciągle chodził zasmarkany, kręciła nosem na początku, śmialiśmy się z moim tatą aby w takim razie jako kochana babcia zaopatrzyła się w wagon chusteczek higienicznych :-p

Sylwia - odrzucam kategorycznie Brajana!! Kamilka mam chrześniaka, ale Błażej też nawet fajnie.

Iga - Adaś piękne imię, ja jak by mi się jednak syn urodził to na pewno będzie Adaś, skoro Wojtuś odpadł z wielkim hukiem!

laski, może skoro to trzeba mówić do brzucha po imieniu, to ja jednak może będę mówić Ninka, aż się utrze, co?? sprawdziłam właśnie w rankingu, Nina na 20.miejscu w tym roku, Milena na 43 a Dominika na 55, więc jeśli nie Ninka to nie ma znaczenia, oba imiona daleko.

Ostatnia edycja:
Kurka wodna!
Ja to chyba nie doceniałam ludzi...
Rozumiem że komuś się nie podoba imię takie czy inne. Wczoraj rozmawiałam z znajomą panią i mówimy jej że u nas chyba bedzie jednak Zosia nie Hania choć cały czas się zastanawimy a ona na to " Boże jakie okropne imie, nie krzywdzcie dziecka i wogóle"
No kured myślałam że wyjdę z siebie! z kąd ona może wiedziec jakie imie bedzie dla mojej córci krzywdą ??? przecież jeszcze ja sama tego nie wiem.
Co za beszczelność i brak taktu!
Ja usłyszałam od ciotki mojego S, że skrzywdziłam swoje dziecko nazywając ją Nelka i zupełnie się tym nie przejmuję, mam to głęboko w tyle, ale fakt, że zabił mnie jej tekst, stare wredne babsko :wściekła/y:. Mogła siedzieć cicho jeśli jej się imię nie podoba, po co kłapać niepotrzebnie jęzorem, wwrrrrrr :wściekła/y:

sylwia wszystkie tylko nie Brajan..plisssss...:eek:
Kamilek i Oskar fajne:-)
Mam identyczne typy :tak:

u nas miala byc Zosienka ale chlopak jest i bardzo chcialabym Antosia ale rodzinna kategorycznie wybija mi z glowy po paru podejsciach do imieni poki co zgodnie przyystanelismy na Alanie ale czy sie nie pozmienia to 100% pewnosci ni ma

Ja też nie mogę takich ludzi, co kogo obchodzi jak sie nazywa własne dziecko, wiadomo że rodzice myślą o przyszłości dziecka, jak mu sie będzie żyło z takim imieniem, czy rówieśnicy nie będą się z niego śmiać w szkole. Ci ludzie to chyba nie mają swojego życia, że się w cudze wwalają

A ja ciagle się waham nad imieniem dla dziewczynki, ciągle mi po głowie ten Mikołaj chodzi, sama nie wiem z jakiego powodu, bo chyba będzie dziewczynka. Strasznie mi się podoba Jagoda, ale P nie chce się zgodzic, zastanawiam sie nad Adrianną, albo Lilianą...sama nie wiem, a Wy co myślicie???

i Lilka i Ada ładnie. Jakoś dla dziewczynek więcej jest ładnych imion, przynajmniej mi się tak wydaje. Gdybym miała chłopca to byłby po prostu Adaś, a tak to ciągle myślę i wymyślam...

reklama
Liliana bardzo mi się podoba. ;-)
U nas z Ziemowitem też była jazda , iż teściowa , mój ojciec najbardziej protestowali. Moja koleżanka stwierdziła ,że chcemy skrzywdzić dziecko- tym mnie wkurzyła!- ale Ziemek będzie i tak. Jakby było dziewuszko - to mieliśmy wybranąl Anielkę

Do góry