reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Maluszków :)

reklama
A ja ciagle się waham nad imieniem dla dziewczynki, ciągle mi po głowie ten Mikołaj chodzi, sama nie wiem z jakiego powodu, bo chyba będzie dziewczynka. Strasznie mi się podoba Jagoda, ale P nie chce się zgodzic, zastanawiam sie nad Adrianną, albo Lilianą...sama nie wiem, a Wy co myślicie???[/QUOTE]

Lilianka to był mój typ dla dziewczynki i Jagódka mi tez się baaaardzo podoba, tyle że jednak u mnie Synek:)

A ja ciagle się waham nad imieniem dla dziewczynki, ciągle mi po głowie ten Mikołaj chodzi, sama nie wiem z jakiego powodu, bo chyba będzie dziewczynka. Strasznie mi się podoba Jagoda, ale P nie chce się zgodzic, zastanawiam sie nad Adrianną, albo Lilianą...sama nie wiem, a Wy co myślicie???

Liliana jest cudne, Jagódka specyficzne, ale ja lubię tego typu imiona.

My rozważaliśmy jeszcze opcje Samanta Wiktoria, ale jakoś mówienie do brzuszka Samanta mi nie podeszło i została Emilka. Jednak wiadomo po porodzie może się odmienić i będzie mała Sam ;-)

Ostatnia edycja:
U nas ostatnio debata nad imieniem, bo już wiemy, że prawdopodobnie będzie to dziewczynka. Nie wiem jak będzie za kilka dni, ale w tej chwili mamy na tapecie imiona: Ewelina, Karolina, Emilia i mój faworyt- Natalia. Sama nie wiem, zmieniam zdanie co chwile. Nie sądziłam, że wybór imienia może być taki trudny;-)

Wybór imienia to ważny wybór. Nasze dzieciątko będzie się nim posługiwało całe życie i chyba każdy chce by był to wybór trafiony. Mój K ma do dziś żal do rodziców właśnie przez imię. My się zastanawiamy mamy kilka opcji ale decyzję podejmiemy po narodzinach;-)

sylwia imię można zawsze zmienić..a po drugie to co się podoba rodzicom, nie zawsze musi się potem podobać dziecku..no ale cóż..tak już chyba jest.

Ja też nie mogę takich ludzi, co kogo obchodzi jak sie nazywa własne dziecko, wiadomo że rodzice myślą o przyszłości dziecka, jak mu sie będzie żyło z takim imieniem, czy rówieśnicy nie będą się z niego śmiać w szkole. Ci ludzie to chyba nie mają swojego życia, że się w cudze wwalają

A ja ciagle się waham nad imieniem dla dziewczynki, ciągle mi po głowie ten Mikołaj chodzi, sama nie wiem z jakiego powodu, bo chyba będzie dziewczynka. Strasznie mi się podoba Jagoda, ale P nie chce się zgodzic, zastanawiam sie nad Adrianną, albo Lilianą...sama nie wiem, a Wy co myślicie???

Czasami mam wątpliwości czy niektórzy rodzice myślą o dobru dziecka i o tym żeby się z niego nie smiali. niektórzy to chyba jedynie chcą nazwać jak najwymyślniej i najdziwaczniej.

Mi sie adrianna i liliana bardzo podoba.

u mnie była wojna z moją mama o roberta, bo jej sie nie podoba, bo ona znala takiego jednego kiedys garbatego i oblesnego i nie mozna ta dziecka krzywdzić. No myślałam że do szału mnie doprowadzi, ja nie byłam całkiem przekonana do tego imienia, ale przecież to zwykle imie bez jakiś dziwactw.
Za to jak się okazałao że dziewczynka to zaczeła rozpowiadac po rodzinie że Zosia (po babci), bo tak chciałam jak by była dziewczynka, ale potem mi się odwidziało i teraz będę musiałą tlumaczyć babci że jednak nie będzie zosia :( do szału mnie ta moja mama doprowadzi kiedyś. A sama mi wybrała cudaczne imie, którego chyba nikt w moim wieku nie ma.

Kasica Emilia bardzo ładne, niestety u mnie w rodzinie już jest. Wiktoria Samanta jakoś mi się średnio podoba
Asia skąd ja to znam, moja mama tez rozpowiedziała że będzie Jagoda (kiedyś jej mówiłam, że mi się podoba), ale P się nie chce zgodzic, i tez wielkie odkręcanie wszystkiego....
Ja mam jak Twoja mama, podoba mi się jakieś imię, ale zaraz kojarzy mi się z pewna osobą, i automatycznie odpada:-)

Straszne jest to wybieranie imienia, jeśli człowiek nie jest pewny. Z Majka od razu było wiadomo, że będzie Maja. Ciągle mam jakiś cień nadziei że w środę się okaże, że to jednak chłopak, to będzie problem z głowy;-)

Mi sie podoba najbardziej Liliana i Emilka. Byla nawet swego czasu na naszej liscie imion. My sie twardo trzymamy i nie planujemy w najblizszym czasie nikomu mowic jak sie bedzie nazywac wlasnie po to zeby sie glupie dyskusje w rodzinie nie zaczely. Nasze dziecko - nasza sprawa. Ja tez przez swoje imie nienawidzilam i do dzisiaj sprawia mi problemy gdziekolwiek nie pojde o tym moi rodzice tez nie mysleli jak mi je dawali :wściekła/y:
asia, a jak masz na imie, jesli mozna wiedziec, bo nie znalazlam cie w watku "przedstawmy sie"?

reklama
Ciężka sprawa z imionami.
Ja swojego szczerze nie znoszę, choć jest raczej zwyczajne. Od dziecka uważałam, że jest brzydkie i do mnie nie pasuje, wymyślałam sobie imiona zastępcze, każąc się tak nazywać:-D Od połowy podstawówki funkcjonuję jako Biedrona, tak mówią do mnie przyjaciele i znajomi, nawet teściowie:-) Jedynie w pracy jestem... Justyną.
Jeżeli chodzi o imię mojego własnego dziecka to nadal nie jesteśmy pewni. Gdyby to była dziewczynka to problem z głowy, mam pełno pomysłów, nie wszystkie zachwycają mojego S. tak jak mnie, ale jakoś doszlibyśmy do konsensusu;-) Natomiast ma być chłopak i na razie stanęło na Franciszku Stanisławie - pierwsze po moim dziadku, drugie po dziadku mojego S. i jednocześnie po nim samym. Niestety powoli przestaje mi się podobać, pasować.
Nie chciałabym, żeby imię mi się z kimkolwiek kojarzyło, nadając je dziecku nie chcę mu imputować żadnych cech. To ono ma nadać znaczenie swemu imieniu, a nie odwrotnie. W związku z tym jestem fanką imion mało popularnych. Ostatnio Franek jest "spalony", kojarzy mi się negatywnie z pewnym mężczyzną, którego znam właściwie jedynie z opowiadań mojego przyjaciela...:errr: Z resztą Franek ostatnio bardzo często w użyciu.

Asia, Bluetooth - zdradźcie, jak macie na imię?:huh:

Do góry