reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

reklama
Dziuba ja też bym chyba na Milenkę postawiła, tak jak Ania napisała - Dominika i Maja ładnie, ale strasznie dużo dziewczynek o tych imionach.

No wlasnie z tymi imionami tak jest, ze nie do konca sie to zgadza. U nas na przyklad nie ma MAI zadnej, moja mama pracuje w szkole wktorej uczy sie ok 1000 dzieci i ani jednej MAI nie ma. U mnie w szkole zreszta tez ale u nas tylko 200 dzieci. W przedszkolach tez nie ma podobno bo kolezanka przedszkolanka mowila ze jakies nowe imie :)

U nas za to straaaaasznie popularne sa wlasnie MILENKI, LENKI, AMELKI, OLIWIE, JULIE i GABRSIE

Ostatnia edycja:
Ja jestem za Mlilena bez zdrobnien.Piekne imie i jesli okaze sie ze moj synek to dziewczynka to pomogłyscie mi wybrac imie.Dzieki:-).
I tak troche zaczynam miec watpliwosci co do imenia dla synka bo niby juz ustalone ze Ryszard ale baba w ciazy ciagle cos kominuje;-).Tak sobie mysle ze jakos dziwnie bedzie wołac za synkiem Rys:dry:.Ech dylemat.

a ja zachorowałam na imię Jordan,ale mogę zapomnieć bo mąż protestuje:-(i nic się nie da zrobić,nawet jak zacznę mówić do brzucha Jordanek to i tak będzie Jasiek....ehh z tymi chłopami...

Gdzies tam przeczytal ze po prostu innym imieniem tak jak jest Lech i Leszek. Niby to samo a jednak dwa rozne imiona. A nie chcialam wchodzic w dyskusje bo na razie nie ma sensu.
Ech, faceci zawsze muszą komplikować... :angry::baffled:, a przecież do Lecha też wszyscy mówią Leszek...

Ja też staram się stosować naszą metodę i mówię do brzucha Gabrielek (żeby nie drażnić mężulka Gabrysiem :-D), a on tylko milczy... :baffled:

reklama
Kurka wodna!
Ja to chyba nie doceniałam ludzi...
Rozumiem że komuś się nie podoba imię takie czy inne. Wczoraj rozmawiałam z znajomą panią i mówimy jej że u nas chyba bedzie jednak Zosia nie Hania choć cały czas się zastanawimy a ona na to " Boże jakie okropne imie, nie krzywdzcie dziecka i wogóle"
No kured myślałam że wyjdę z siebie! z kąd ona może wiedziec jakie imie bedzie dla mojej córci krzywdą ??? przecież jeszcze ja sama tego nie wiem.
Co za beszczelność i brak taktu!

Do góry