reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Bluetooth - imię mam wybrane naprawdę od ładnych kilku lat i mi się nie odmieniło przez te lata więc jak będzie dziewczynka to NA PEWNO będzie Nadia Anna i nie odpuszczę imienia chociażby miała wybuchnąć wojna z tego powodu hehe. Jak byłam w Niemczech to właśnie kilka razy mi się obiło o uszy imię Saskia gdzieś w sklepie, czy na ulicy więc to imię chyba dość popularne..?

Dosc popularne ale dla mnie jakos brzmi bardzo obco...ale moze wymyslam. Zobaczymy :-D

reklama
Bloototh dla mnie to imie brzmi mega dziwnie, ale chyba dlatego że nigdy nie słyszałam i nawet nie wiem jak sie wymawia, pisałaś że tak jak się pisze, ale jakoś tak dziwnie. A skróty czy zdrobnienia? Sas? czy jak? czy nie ma?

Aniawos - w Niemczech wymawiane jako Zaskia...i jak już to twarde "Z" na początku słychać to traci urok, bo takie Saskia to jakoś lepiej brzmi:) Tylko w Polsce to imię jakoś by się raczej nie przyjęło, a w Niemczech, czy w krajach niderlandzich to raczej standard:) A zdrobnienia to raczej nie znam:) Bo zawsze tylko pełna wersja mi się o uszy obijała:))
Tak piszę o zdrobnieniach heh a sama pomyślałam akurat jak ja będę moją ewentualną Nadię zdrabniała??!:-)

u Nas odkąd gin powiedział że najprawdopodobniej będzie dziewczynka to mój K mówi że będzie Patrycja ale mi się bardzo nie podoba :wściekła/y:
Mi natomiast podoba się imię Ola i podpatrzyłam na liście Bluetooth imię Liliana :-)
Mój mąż powiedział że jeśli podam mu imię które jemu się spodoba to Patrycji nie będzie tylko problem w tym że te imiona które mi się podobają to jemu nie :-(

Bloototh dla mnie to imie brzmi mega dziwnie, ale chyba dlatego że nigdy nie słyszałam i nawet nie wiem jak sie wymawia, pisałaś że tak jak się pisze, ale jakoś tak dziwnie. A skróty czy zdrobnienia? Sas? czy jak? czy nie ma?
Jesli chodzi o skroty to Sasia :-) moj M mowi jeszcze Sisi ale nie wiem sama.

Sylwia My wlasnie wczoraj Liliane wykreslilismy bo mojemu M jakos jednak nie pasuje a ja sie jakos nie zdazylam z tym imieniem do tej pory zaprzyjaznic

Ostatnia edycja:
Bluetooth
W polsce to imie będzie raczej dziwnie odbierane w krajach anglojęzycznych pewnie też, może pomyślcie jednak nad czymś bardziej uniwersalnym :)

OLA
mi sie Nadja bardzo podoba.

Bluetooth
W polsce to imie będzie raczej dziwnie odbierane w krajach anglojęzycznych pewnie też, może pomyślcie jednak nad czymś bardziej uniwersalnym :)
Do Polski to my i tak coraz zadziej przyjezdzami i raczej bedzie jeszcze gorzej wiec o to sie nie martwie. A poza tym jak ja slysze jakie sie teraz wymyslne imiona daje w Polsce to Saskia wydaje mi sie bardzo normalna chociaz ja nadal obstaje przy Lisie :-D

Lisa bardzo ładne:-) obstaję z Tobą;-)
A to typowo niemieckie może usłyszę jak kiedyś wybiorę się do Niemiec i nie będzie już dla mnie takie dziwne:tak:

Nadia- Nadinka, Natka, Nadusia..

reklama
Do Polski to my i tak coraz zadziej przyjezdzami i raczej bedzie jeszcze gorzej wiec o to sie nie martwie. A poza tym jak ja slysze jakie sie teraz wymyslne imiona daje w Polsce to Saskia wydaje mi sie bardzo normalna chociaz ja nadal obstaje przy Lisie :-D

Ja wiem wiem :), ale niegdy nie wiesz co twoja córeczka wymyśli jak podrośnie i gdzie wyląduje :)
Ja mam typowe polskie imie bez odpowiednika zagranicznego i ciężko mi czasem w kontaktach z obcokrajowcami.

Do góry