reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Bluetooth - imię mam wybrane naprawdę od ładnych kilku lat i mi się nie odmieniło przez te lata więc jak będzie dziewczynka to NA PEWNO będzie Nadia Anna i nie odpuszczę imienia chociażby miała wybuchnąć wojna z tego powodu hehe. Jak byłam w Niemczech to właśnie kilka razy mi się obiło o uszy imię Saskia gdzieś w sklepie, czy na ulicy więc to imię chyba dość popularne..?

Dosc popularne ale dla mnie jakos brzmi bardzo obco...ale moze wymyslam. Zobaczymy :-D

reklama
Bloototh dla mnie to imie brzmi mega dziwnie, ale chyba dlatego że nigdy nie słyszałam i nawet nie wiem jak sie wymawia, pisałaś że tak jak się pisze, ale jakoś tak dziwnie. A skróty czy zdrobnienia? Sas? czy jak? czy nie ma?

Aniawos - w Niemczech wymawiane jako Zaskia...i jak już to twarde "Z" na początku słychać to traci urok, bo takie Saskia to jakoś lepiej brzmi:) Tylko w Polsce to imię jakoś by się raczej nie przyjęło, a w Niemczech, czy w krajach niderlandzich to raczej standard:) A zdrobnienia to raczej nie znam:) Bo zawsze tylko pełna wersja mi się o uszy obijała:))
Tak piszę o zdrobnieniach heh a sama pomyślałam akurat jak ja będę moją ewentualną Nadię zdrabniała??!:-)

u Nas odkąd gin powiedział że najprawdopodobniej będzie dziewczynka to mój K mówi że będzie Patrycja ale mi się bardzo nie podoba :wściekła/y:
Mi natomiast podoba się imię Ola i podpatrzyłam na liście Bluetooth imię Liliana :-)
Mój mąż powiedział że jeśli podam mu imię które jemu się spodoba to Patrycji nie będzie tylko problem w tym że te imiona które mi się podobają to jemu nie :-(

Bloototh dla mnie to imie brzmi mega dziwnie, ale chyba dlatego że nigdy nie słyszałam i nawet nie wiem jak sie wymawia, pisałaś że tak jak się pisze, ale jakoś tak dziwnie. A skróty czy zdrobnienia? Sas? czy jak? czy nie ma?
Jesli chodzi o skroty to Sasia :-) moj M mowi jeszcze Sisi ale nie wiem sama.

Sylwia My wlasnie wczoraj Liliane wykreslilismy bo mojemu M jakos jednak nie pasuje a ja sie jakos nie zdazylam z tym imieniem do tej pory zaprzyjaznic

Ostatnia edycja:
Bluetooth
W polsce to imie będzie raczej dziwnie odbierane w krajach anglojęzycznych pewnie też, może pomyślcie jednak nad czymś bardziej uniwersalnym :)

OLA
mi sie Nadja bardzo podoba.

Bluetooth
W polsce to imie będzie raczej dziwnie odbierane w krajach anglojęzycznych pewnie też, może pomyślcie jednak nad czymś bardziej uniwersalnym :)
Do Polski to my i tak coraz zadziej przyjezdzami i raczej bedzie jeszcze gorzej wiec o to sie nie martwie. A poza tym jak ja slysze jakie sie teraz wymyslne imiona daje w Polsce to Saskia wydaje mi sie bardzo normalna chociaz ja nadal obstaje przy Lisie :-D

Lisa bardzo ładne:-) obstaję z Tobą;-)
A to typowo niemieckie może usłyszę jak kiedyś wybiorę się do Niemiec i nie będzie już dla mnie takie dziwne:tak:

Nadia- Nadinka, Natka, Nadusia..

reklama
Do Polski to my i tak coraz zadziej przyjezdzami i raczej bedzie jeszcze gorzej wiec o to sie nie martwie. A poza tym jak ja slysze jakie sie teraz wymyslne imiona daje w Polsce to Saskia wydaje mi sie bardzo normalna chociaz ja nadal obstaje przy Lisie :-D

Ja wiem wiem :), ale niegdy nie wiesz co twoja córeczka wymyśli jak podrośnie i gdzie wyląduje :)
Ja mam typowe polskie imie bez odpowiednika zagranicznego i ciężko mi czasem w kontaktach z obcokrajowcami.

Do góry