reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Maluszków :)

asia zgadzam sie z Tobą w zupełności..jesteśmy w PL i Wiktoria to Wiktoria a nie Viktoria:-)

Tak to jest z imionami, jak już zacznie sie mówić do brzucha po imieniu to z reguły zostaje..bo jakoś tak pasuje. Ja przy Idze miałam 3 imiona do wyboru, ale zaczęłąm gadać do brzucha po imieniu, to tylko Iga mi pasowała i tak została, a była trzecim najmniej podobającym się imieniem;-) teraz to samo z Adą, nie mamy co prawda innej opcji, ale wiecie na początku nie byłam zachwycona tym imieniem, kombinowałam, szukałam..ale potem wszyscy Ada, Ada..i sama zaczęłam myśleć, ze siedzi tam Ada..i teraz już nic innego mi nie pasuje..

reklama
Bluetooth - jak się okaże dziewczynka to imię już czeka wybrane ładne KILKA lat i za nic w świecie nie dam zmienić;) więc będzie szybka zmiana i przestawienie się na kogoś innego:)

To ja będę uparcie mówiła do brzucha Gabriel i może w końcu mój S się oswoi i przełamie się do tego imienia :-D, bo żadne inne imię mi się nie podoba i jakoś tak po prostu nie pasuje do mojego brzuszka, jak patrzę i głaszczę swój brzusio to widzę właśnie mojego Gabrysia, tylko S nie chce tego dostrzec :-D

to będzie dobry sposób na "przepchnięcie" imienia - bo na swoim przykładzie mogę śmiało powiedzieć, że ten nasz "Karol" się przyjął na 100%;) Chociaż mi to imię się nie bardzo widzi, ale co zrobić hehe;)

ja już też przestałam kombinować z imieniem,będzie Jaś i tyle...z początku też mi kiepsko pasowało do brzusia,ale się przyzwyczaiłam i teraz mówię po imieniu do brzusia,a raczej do istotki ,która w nim mieszka:-)

Ja też mówię do brzuszka Polusia.. :) nie podobały mi się zdrobnienia imienia Pola ale teraz już odruchowo zawsze mówię Polcia albo Polusia i pasuje mi to do mojej córci! :)

Bluetooth - jak się okaże dziewczynka to imię już czeka wybrane ładne KILKA lat i za nic w świecie nie dam zmienić;) więc będzie szybka zmiana i przestawienie się na kogoś innego:)
No to przynajmniej nie bedzie dylematu jak jej na imie dac. A jakie to imie?
My po wczorajszej wizycie przeszlismy jeszcze raz nasza liste i zostaly nam juz tylko Lena,Liza/Lisa i Saskia. Przy czym moj M bardzo chce Saskia a ja wolalabym Lisa ale zobaczymy, jeszcze troche czasu jest :-D

reklama
Bluetooth - imię mam wybrane naprawdę od ładnych kilku lat i mi się nie odmieniło przez te lata więc jak będzie dziewczynka to NA PEWNO będzie Nadia Anna i nie odpuszczę imienia chociażby miała wybuchnąć wojna z tego powodu hehe. Jak byłam w Niemczech to właśnie kilka razy mi się obiło o uszy imię Saskia gdzieś w sklepie, czy na ulicy więc to imię chyba dość popularne..?

Do góry