reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych groszków :)

Jagódka nie wiem czy wierzysz w związek między imieniem a osobowością ale każdy Wiktor to prawdziwy zwycięzca. Mam jeden taki egzemplarz w domu, jak na placu zabaw jakiś chłopczyk nie słucha się i ewidentnie ma swoje zdanie na każdy temat to na 80%Wiktor. Mój tak jak i każdy to straszny indywidualista, który po prostu wie swoje. Jak byłam w ciąży każda mama Wiktoria mówiła mi to samo a ja zakładałam to między bajki a teraz przyznaję tym wszystkim paniom rację.

reklama
Wierzę w takie nabyte cechy z imieniem:) Zawsze przed podjęciem decyzji o imieniu czytamy pochodzenie, znaczenie itd. U nas ma to jeszcze związek z tym, że to imię mojej ukochanej śp. prababci. Klaudia nosi je jako drugie.

Wierzę w takie nabyte cechy z imieniem:) Zawsze przed podjęciem decyzji o imieniu czytamy pochodzenie, znaczenie itd. U nas ma to jeszcze związek z tym, że to imię mojej ukochanej śp. prababci. Klaudia nosi je jako drugie.
ja też wierzę w takie rzeczy a jednak nie zrezygnowałam z imienia bo wybierane było nie tylko dlatego że nam się podoba, można powiedzieć że ma swoją historię ;-)

Klauduska - moja wina z tym nieznaniem płci bo nakrecilam W. Że może niespodzianka później zmieniłam zdanie żeby może zrobić imprezkę i płeć się dowiedzieć na imorezce wśród znajomych przez balony lub kolor tortu ale W.juz się nie dał namówić heh, i pilnuje mnie żebym czasem nie poleciała sprawdzić co tam ma.dzidzia między nogami [emoji23], a po prostu bym wolała wiedzieć przez to ciuszki po synku do 2 roku życia mam wszystkie wystarczy wyprać, a nie wiem czy je prac -a jak będzie córka to nie mamy nic :), i teraz nie wiem co robić - no ale.mam kilka kremowych i innych neutralnych.

Tez się zastanawiam.nad imieniem Wiktor :) dla facecika , mój W. Praktycznie wszytsko odrzuca - tylko mamy 4 sztuki imienia potencjalne wybrane dla dziewczynki dla chłopca nikt nie jest przekonany , pewnie jak na złość będzie chłopak (bezimienny) [emoji23][emoji23]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka ja od razu chcialam znac :D Ale z imieniem problem byl maly. Dla chlopca musial byc Antek bo po dziadku meza, a dla dziewczynki mieliśmy maly problem. Spodobala nam sie Pola, potem troche niepewnosci czy na pewno to imie i w koncu stwierdzilismy, ze bedzie git :D

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciąży nie chciałam znać płci, ale potem jak brzuch rósł to tak jakoś dziwnie było tak bezosobowo się do niego zwracać i jednak stwierdziliśmy, że musimy wiedzieć kto tam mieszka:) teraz już oczywiste było, że chcemy wiedzieć

reklama
Do góry