reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych groszków :)

reklama
Sama się zastanawiałam kiedyś nad Liwią ale właśnie bałam się aby nie mylono z Oliwią :) Ale mąż nie chciał tak czy inaczej. Ale jeśli sama miałabym wybierać to tak nazywała by się moja ewentualna córka. Laura też ładne, ale u nas w razie dziewczynki miała być Alicja. Ostatnio podobają mi się takie klasyczne imiona.

My nie możemy przeżyć że nie bardzo może być ta Maja. Od początku mówię do niej Maja, Majunia.... Ale te Maję wszystkie są w sąsiedztwie teraz dosłownie 2domy dalej. W która stronę bym się nie odwróciła teraz na ulicy to w domu jest maleńka Maja. Nie wiem co wymyślić...czy dac jako kolejna tą Maję :)

Airfix jest troche dylemat bo z drugiej strony to tylko sąsiadki ;x Ale ja Ci nie pomogę bo jeszcze chwila i sama się zaczne zastanawiac nad nasza Pola. A zwlaszcza za kazdym razem jak widze nick kasia.zosia to mysle o tej Zosi [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagódka mam to samo. Dlatego nawet nie brałam pod uwagę imion takich jak Hania, Julia, Marysia. Oczywiscie nie obrażając nikogo :) Ja chciałam imię oryginalne ale normalne. Ale z tego co widzę coraz wiecej Mikołajów się rodzi więc średnio mi wyszło ;)

Ją wybierając imię dla syna nie zdawałam sobie sprawy że jest takie popularne. U niego w grupie w przedszkolu jest 3 Wiktorów ale wybraliśmy imię spontanicznie i wybór ten ma swoją zabawną historię poza tym Niuńkiek zawsze powtarza że jest wyjątkowy bo tylko on jest Wiktor Tomasz . A jeżeli chodzi o imię dla Niunia to niby było wybrane ale chłopacy jako fani króla Juliana chcą małą nazwać JJ (dżej dżej) i dodatkowo mąż mówi że drugie imie ma być po mamusi Justyna więc mam małe pole manewru zwłaszcza że już wołają do brzucha Jagódka. My mamy dość długie typowo polskie nazwisko do tego Jagoda Justyna już widzę że będzie za długie. Chciałam dać Agatka ale oni nie biorą wogóle tego do bani i stwierdzili że jak nie Jagoda to może Judyta... Masakra

A mi w sumie jest obojętne czy jest dużo takich imion czy nie. Jasiek miał wybrane imię od razu i moja kuzynka tak samo nazwała syna, który urodził się miesiąc wczesniej. A potem Zosia wybralysmy jednocześnie z przyjaciółka (ona rodziła 5 mies wcześniej). A tu w DE Sofia to bardzo popularne imię teraz. Natomiast Jan juz nie.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ją wybierając imię dla syna nie zdawałam sobie sprawy że jest takie popularne. U niego w grupie w przedszkolu jest 3 Wiktorów ale wybraliśmy imię spontanicznie i wybór ten ma swoją zabawną historię poza tym Niuńkiek zawsze powtarza że jest wyjątkowy bo tylko on jest Wiktor Tomasz . A jeżeli chodzi o imię dla Niunia to niby było wybrane ale chłopacy jako fani króla Juliana chcą małą nazwać JJ (dżej dżej) i dodatkowo mąż mówi że drugie imie ma być po mamusi Justyna więc mam małe pole manewru zwłaszcza że już wołają do brzucha Jagódka. My mamy dość długie typowo polskie nazwisko do tego Jagoda Justyna już widzę że będzie za długie. Chciałam dać Agatka ale oni nie biorą wogóle tego do bani i stwierdzili że jak nie Jagoda to może Judyta... Masakra
Agata, Jagoda i Judyta wszystkie ładne.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry