reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

Carmi piekne imie:))) My przy wyborze imienia kierujemy sie jego wymowa w jezyku polskim, chce, by imie mojego dziecka bylo tak samo wymawiane w polskim jak i w niemieckim, by go po prostu nie znieksztalcac. Kieruje sie rowniez rzadkoscia imienia oczywiscie w miare mozliwosci. Imiona juz chyba mamy, ale na razie nie zdradze:tak:, poczekam do porodu. Powiem tylko, ze imie zenskie nalezy do rzadkich, meskie jest juz bardziej spotykane, ale ostatnio nie czesto nadawane.:tak:

reklama
Ciesze sie bardzo, Aga, ze sie podoba :)
Ja szukam nadal, ale to imie mi spokoju nie daje :)

Dla chlopca mialam wiele ale w zadnym sie nie zakochalam. Moze to byl znak, ze bedzie dziewczynka :-) Z niemieckich imion meskich podoba mi sie Torsten, ale znam jednego z pracy i na pewno nie chcialabym takiego Torstena u siebie :-pa poza tym nie daj boze by pomyslal, ze to po nim tak nazwalam, hehehehehe.

A my jeszcze wogole nie mamy pojecia jak nazwiemy malenstwo,w poprzedniej ciazy mialam przeczucie ze bedzie chlopak no i mial byc michalek,dopiero w 8 m, ciazy dowiedzialam sie ze chyba jednak bedzie Julia ale jak tylko zobaczylismy mala bylo pewne ze jednak Viktoria,i sie sprawdzilo bo nasza mala to taki maly uparty urwisek a Julcie raczej sa spokojne.
Teraz Michalek raczej nie bedzie bo moja najblizsza znajoma tak nazwala swojego synka,jakos nic nie mam na mysli,ale teraz mam przeczucie ze dziewczynka a na dziewczynke ,no ale wiem ze jak przyjdzie czas to imie samo do nas przyjdzie ,Jakos tak z nami juz jest...

www.imiennik.pl fajna stronka dla poszukujących imienia dla swojego dziecka i wierzących, że to imię determinuje cechy charakteru dziecka ;-) są tu baaaardzo szczegółowe charakterystyki imion, a także znaki zodiaku, do których one pasują
i przede wszystkim duży wybór imion:tak:

My mniejwiecej kierujemy sie tym samym co Wy przy wyborze imienia dla naszej fasolinki.

Mnie sie podoba Sylwia Amelia, ale moj maz nie chce Sylwii bo juz mamy jedna w rodzinie. Obstawilismy jak narazie Amanda Amelia.
Dla chlopca dalej nie mamy. Ide w zaparte, ze bedzie corcia :-)

Ostatnia edycja:
Nasza fasolka dostala robocze imie "Benio", wiec jesli bedzie chlopiec, to wlasnie tak zostanie - Benio od Beniamin.
Dla dziewczynki mamy wiekszy klopot z imieniem, bo zmienia sie nam ciagle - byla m.in. Jasmina, w miedzyczasie Stefka, a ostatnio Mysia wymyslila imie Klementynka i stanelo wlasnie na nim.
Ale do narodzin malucha jeszcze prawie pol roku... :-D

Ja z moim M toczyłam dluuuugie wojny o imię dla dzidzi. On koniecznie chciał jakieś staropolskie a ja nie mogłam słuchać jego wymysłów. :wściekła/y:
Chciałam jakieś normalne imię dla szkraba, takie by później dzieciaki się z niego nie śmiały. NO i.... po długich walkach doszliśmy do kompromisu- ma być Filip (Fifi).
Cały czas do mojego brzuszka wołamy Filip i więcej tematu imienia nie poruszamy. Tak na prawdę znajomi się z nas śmieją pytając "A co zrobicie jak nie będzie Filip???"
Wtedy pada odpowiedź "To będzie Filipinka" :-D;-):happy:
Co będzie to będzie- nie ważne- oby było zdrowe.

PS. jeśli nie będzie Filipa to będzie Natalia;-)

kamireszel - my tez zdecydowalismy sie na Filipa:-) A na usg juz 2razy pani doktor stwierdzila, ze synus, wiec pewnie juz tak zostanie:-D

Narazie nie znam płci,ale wszyscy mówią,że brzuszek wygląda na synka. Ja bym chciała Martynkę-te imię podoba się nam obojgu.Mam jeszcze Martusię i Agatkę.Ale jakby co do Martynki nie musze mojego S przekonywać.A chłopiec i tu mały problem,mój Luby chciałby Ireneusz,ale średnio mi się podoba próbuje go przekabacić na Jarosława,bo zdrobnienie podobne. W zanadrzu jeszcze Cezary,Dawid,Mariusz.,Wiktor.Ale jeszcze sporo czasu mamy...

reklama
Hej. A ja ostatnio wkońcu wybrałam imię dla dzidziusia jak okaże się synkiem : Patryk Albert, powiedziałam o tym mojej mamie a ona na to że i tak to będzie dziewczyna :-) tak czy owak mężusiowi się imiona spodobały bo nie mogło być inaczej :-D

Do góry