reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

tusienka pisze:
Martusia a jak będziecie zdrabniać Amandę:confused:
Amanda - Amandusia, Amandunia
Tak samo jak z Sandra - Sandrusia, Sandrunia.

tusienka pisze:
ja się chyba za bardzo nie przejmuję zdrobnieniami, tylko zastanowiło mnie, czy w ogóle można jakoś zdrobnić Amandę, po tym jak Martusia napisała, że woli imiona, które po zdrobnieniu przypominają "imię wyjściowe"...
Troche mnie chyba nie zrozumialas :sorry2:
Chodzilo mi nie o zdrabnianie imienia, a o to ze wole imiona ktore sa pelne same w sobie czyli tak jak Marta, czy Sandra, a nie takie jak np ma moj maz czyli Przemyslaw a i tak kazdy mowi Przemek (nikt nie uzywa jego pelnego imienia). O to mi chodzilo :tak:
Jezeli ktos chce zdrobnic prosze bardzo ale ja sie tym nie przejmuje, kazdy wola na dziecko jak chce, nasza mala caly czas jest Niunia dla nas;-)

reklama
Ja kiedys (w sumie od zawsze) bylam pewna, ze bede miala Viktorie.
Teraz jednak sie zastnawiam / zastanawiamy dla dziewczynki nad Julia/Juliana/Amelia i oczywiscie nadal Viktoria.
Dla chlopca natomiast moze Gabriel lub Aleksander. Bardzo podoba mi sie imie Sebastian - ale tak ma na imie moj braciszek - wiec odpada :)

angelika to podobaja Ci sie doslownie moje typy,,,Moja corcia ma na imie Viktoria a na chlopczyka chcielismy Seba ,ale znow chyba bedzie corcia,ale jeszcze nie mam imienia dla niej

witajcie dziewczyny ja też odwiedziłam wasz wątek ja mam 3 dzieciaczków najstarszy Adam imię wybrał mu tatuś ja chciałam aleksandra ale się poddałam potem jest Julia jej imię wybrał adaś ja chciałam gabrysie najmłodszy 9 tygodniowy bombelek to Antoni i to jest mój typ juhu:-Dale łatwo przeforsować go nie było bo wszyscy mieli swoje typy był cyprian szymon wespazjan jeremiasz i antoni zrobiliśmy karteczki z imionami i losowanko i tym sposobem Antek to Antek:-D:-D ale i tak wszyscy mówimy do niego Gutek bo tak mówiliśmy gdy był jeszcze w brzuszku:-D:-Dżyczę wam dziewczyny szybkich i bezbolesnych porodów i miłych chwil przy wybieraniu imion a i tak wszystkie wasze propozycje są piękne:tak:

Witajcie Dziewczyny :)))
Ja byłam przekonana, że będziemy mieli dziewczynkę:tak:, ale wczoraj wszystko się wyjaśniło i powitamy Bruna :)))):-)

Na Mikołaja wołamy Miko albo Mikuś. A jak ja mam zdrabniać imię Galla? :szok: Zabiję tego mojego mężulka :wściekła/y:

Ja mam problem z wyborem imion, dla dziewczynki chyba jakos latwiej bedzie mi znalezc niz dla chlopca. Ale chyba wstrzymam sie do momentu kiedy bede znala plec. A tak wlasciwie: kiedy bedzie to mozliwe??

kabaretka mnie pan doktor powiedział że już przy kolejnej wizycie która mam na 5 lutego,napewno będzie widać płeć tylko zależy od tego jak się dzidzia ułoży:-),czy będzie chciała pokazać co tam ma :-).Mnie się co chwilkę pomysł na imię dla maluszka zmienia.Ale spodobało mi się bardzo: dla chłopca Jakub a dla dziewczynki Aniela,bardzo ładne stare polskie imię :tak:.I ma bardzo ładne znaczenie :-) A jak wam się podoba,znacie kogoś o tych imionach ??

reklama
Milkada, ja chyba pojde wczesniej na USG tak pod koniec stycznia. Ja w koncu teraz musze znalezc lekarza prowadzacego w Warszawie itp bo przeciez do tej pory w Anglii lekarz mi ja prowadzil. Co do imion to Aniela mi sie podoba, Jakub tez, ale ja bym go nie wybrala, chyba dlatego gdyz jest za bardzo popularne teraz. Jak spojrzalam to w 2008 roku bylo to najczesciej nadawane imie. A ja osobiscie nie chce miec sytuacji ze wolam w piaskownicy Kubus i mi 10 chlopcow sie odwraca :-) Ale to tylko moje zdanie;-)

Do góry