reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

Dla nas Aleks to, to samo co Aleksander wiec raczej i w ten sposob nie przejdzie.

Polska wersja to chyba jednak Aleksy i w skrócie Alek. Franuś jest super, po moim tatusiu, a Igor też ładnie - to akurat tatuś wspomnianego Alka:). Antoś też jest w rodzinie - imię teścia:).
Tylko Samuela nie mam wśród krewnych i znajomych...:). Same super imionka.

reklama
Samuel to bardzo ladne imie! A znojomymi sie nie przejmuj - jak sie beda gniewac, tzn. ze lobuzy sa, a nie znajomi. Zreszta dla nich, to przeciez rodzaj komplementu, ze spodobalo Was sie to imie, ktore oni rowniez wybrali dla swojego synka.

Tau a może Olek, jako zdrobnienie od Aleks, a nie Aleksander?
Mnie jest znane imie Aleksander i od tego imienia zdrobnienia Olek i Alek lub Aleks.
Tak samo jak Aleksandra zdrobnienie to Ola.
Alex to osobne pelne imie.

Ja jakos nie przepadam za takimi imionami, ktore maja zdrobnienia i brzmia inaczej niz pelne imie. Mam meza Przemyslawa, na co dzien mowie Przemek. Jak ktos powie Przemyslawie to wydaje mi sie jakby to nie moj maz;-). Tak samo jest z tesciowa Wiesława i tesciem Zbigniewem. Ja Marta to Marta i koniec ;-)Dlatego dla dzieci szkukalam imion, ktore zawsze brzmia tak samo. Sandra a teraz Amanda ;-)

Czy naprawdę imię Lena zrobiło się takie popularne ostatnio :confused:
Cholewka, dobrze, że w moim najbliższym otoczeniu i w rodzinie nie ma ciężarnych poza mną, to nikt mi nie podbierze mojej Leny :-p Ale z drugiej strony niefajnie, jak np. moja córka będzie miała w klasie 5 imienniczek :baffled:
No, ale zdania nie zmienimy... chyba, że będzie chłopak, hehe :-D

Martusia a jak będziecie zdrabniać Amandę:confused:

Amandusia? :-)

Mysle, ze nie ma koniecznosci kierowac sie w wyborze imienia tym, czy jest od niego zdrobnienie, gdyz dzieci rosna szybko i przez duuuzo wieksza czesc zycia sa doroslymi.
Od "naszego" imienia nie ma zdrobnienia (Liv), no na sile mozna Livia wolac w dziecinstwie :-pbo to chyba od Liv sie wzielo, ale jest za to piekne i mysle, ze corka bedzie zadowolona, jak juz nam dorosnie kiedys tam :)

reklama
Do góry