reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Oczywiście, że się pochwalę ale pewnie dopiero jutro, bo wizytę mamy na 19:45, a potem jedziemy do moich rodziców więc pewnie wrócimy późno.

A od jutra będę sama w domu i to może nawet przez prawie tydzień. Mój M wyjeżdża w delegację.... I pewnie zalegne w domu bo nie będę miała auta a autobusami z mojego osiedla sie wydostac to ssłabo....

Dziewczyny, czy wy jeszcze prowadzicie samochód? Ja jeżdżę czasami i zawsze zapinam pasy (mam taki adapter do pasów dla kobiet w ciaży). Pytam, bo mi ostatnio koleżanka powiedziała, ze jak juz jest widoczny brzuszek, to nie powinno się siadać za kierownicą. Co o tym myślicie?

My na razie mamy tylko imię dla dziewczynki - Amelka. Wybralismy to imie jeszcze zanim zaczęliśmy myśleć o dzieciach :-) A dla chłopca są jakieś typy ale nic pewnego. Trzymajcie kciuki bo może jutro bedę wam mogła napisać kto tam w brzuszku siedzi :tak:Troche sie denerwuje przed tą wizytą....

Trzymam kciuki w takim razie :)
AMELKA piekne imie - jedno z naszych faworytow, ale wybor jest taki trudny :-D

Milkada u mnie jest taki problem ze imie musi dobrze brzmiec po polsku i po angielsku, bo bede sie starac o podwojne obywatelstwo. Dla dziewczynki mam Maya, bo czyta sie tak samo w obu jezykach. Roznica tylko w literce zamiast j w Maja bedzie y. A co do chlopca to mi sie nic nie podoba. Myslalam o Mikolaj czyli Nicholas, ale jakos przekonana nie jestem...

Amelka piękne imie, ja chcialam dać córeczce to imie, ale będzie drugi syn i za tym idący problem bo nadal mamy problem z imieniem:zawstydzona/y:

My musimy wybrać takie imię aby w Ie bez problemu je wymówiono, myslałam też aby może jakieś tutejsze imie wziąć, ale nie bardzo wiem jakie tu są imiona
Może macie jakąś fajną stronkę z angielskimi imionami dla chłopców

Nico też fajne imie, podoba mi się;-)

My musimy wybrać takie imię aby w Ie bez problemu je wymówiono, myslałam też aby może jakieś tutejsze imie wziąć, ale nie bardzo wiem jakie tu są imiona
Może macie jakąś fajną stronkę z angielskimi imionami dla chłopców

Adam, Aleksander (Alexander), David to bardzo ladne miedzynarodowe imiona dla chlopcow :)

reklama
Jeżeli chodzi o imie dla córeczki to będzie pewnie Martynka - tak wymyślił moj Z.
Co do synka to nie mam pojęcia. Podoba mi się kilka imion np. Dawid, Maciej, Daniel,Jakub, ale trudno mi wybrać, bo mam przeczucie na córunie.

Do góry