reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona marcowych dzieci 2017

Akurat Franek u dorosłego to dla mnie tan samo jak Bartek czy Krzysiek - nic dziwnego, pasuje i małemu i dużemu.

W rodzinie mam rodzeństwo Kazimierz (2lata) i Henryk (4). Teraz Kazio i Henio, jak podrosną pewnie Kazik/Kazek i Heniek. Przyjaciel ma Tadeusza (mały Tadzio, starszy Tadek), kumpel bliźniaczki Michalinę i Antoninę (Misia i Tosia). Na tle Brajanów, Natanieli i Fabianów jakoś nie sądzę, żeby tradycyjne polskie imiona miały być krzywdą dla dzieci ;)
Moja koleżanka ma Wacka, czasem jak zdawało na niego Waclaw to wszyscy się śmieją, na początku trudno się było przyzwyczaić ale teraz Wacek jakoś bardziej do mnie przemawia [emoji1]

reklama
Mi Tosia się podoba choć teraz sporo jest dziewczynek o tym imieniu :) my myślimy nad Janina ale podobają się nam też Krysia, Joanna, Aleksandra a mi jeszcze Nela i Tola ale mojemu te dwa nie pasują:(

Mi łatwiej było by wybrać imie dla dziewczynki, no ale w brzuszku chlopaczek:) A ktoś wie czy można zarejestrować dziecko jako Maxymilian? Czytałam ze nie, lecz moja znajoma upiera się ze owszem, bo zna kogoś kto tak syna nazwał...

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Oj pojęcia nie mam jak to teraz jest. Niby można było jako zdrobnienia a miałam taka sytuacja ze nie chcieli zarejestrować Uli tylko Urszule wiec nie wiem do końca jak to w praktyce jest.

Dla mnie tez z dziewczynka byłoby prościej ;)

reklama
To ja miałam na odwrot. Dla syna miałam imię od strzału 100% zgodności z mężem, a tu córka w brzuchu:)

Czytałam właśnie ze teraz wiecej chłopców sie rodzi bedą miały laski z czego wybierać :p

Do góry