reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona marcowych dzieci 2017

Tośka po prostu mozna mowic ;) ja tam nie widze problemu :p

Mozna, jasne ze można :) tylko szef do niej Pani Tosiu nie powie ;) mowi do niej Pani Antonino. My do niej Tosia Tocha mówimy ale ludzie z innych działów nie zwracają sie do niej wcale bo nie wiedza jak ;) duzo zależy od miejsca oracybod wykonywanego zawodu i atmosfery jaka tam panuje, ale nie da ukryć ze imię nosi sie całe życie i po stwarzać dziecku problemy na starcie ;) i nie pije tu koniecznie do imienia Antonina ;)

reklama
Powiem szczerze, ze w obecnych czasach mamy tyle Antonin, Antków, Franków ze jakoś to bedą te dzieciaki ogarniać :p ale trochę w tym racji jest ze mała Tosia bardzo słodko jak i mały Franio, ale dorosły to już różnie z tym jest :)

Zgadzam się :)
Ale nie sądzę, żeby Tosia była aż tak krzywdząca ;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
No ja Tośki będę bronić bo mi się podoba :p

Zanim poszłam na l4 to pracowalam w drogerii i mama woła do syna "Henryku, zostaw to!" synek jej miał może z 1,5 roku.. jakos imie Henio kojarzy mi się z hydraulikami i reklamą tesco :p
Ale - co kto lubi ;)

Otóż to co kto lubi. Mojej koleżance podoba sie właśnie imię Henryk czy Tadeusz wiec ja nic nie gadam, każdy lubi coś innego:)

Dokładnie :) nie ma co negować co by było jakby każdemu podobało sie to samo ;) tylko mowię jak to wyglada z mojej perspektywy i na ile jest to niezręczne dl tej dziewczyny ( Tosia 28 lat) no i przede wszytakim ze ludzie maja z tym problem. Ja spodziewam sie synka i nie mam pojęcia jak damy mu na imię. Nie wiem dlaczego śle cały czas myśle i tym ze jak dorośnie zeby nie walnął mi w łeb ;) ;) ;)

reklama
Akurat Franek u dorosłego to dla mnie tan samo jak Bartek czy Krzysiek - nic dziwnego, pasuje i małemu i dużemu.

W rodzinie mam rodzeństwo Kazimierz (2lata) i Henryk (4). Teraz Kazio i Henio, jak podrosną pewnie Kazik/Kazek i Heniek. Przyjaciel ma Tadeusza (mały Tadzio, starszy Tadek), kumpel bliźniaczki Michalinę i Antoninę (Misia i Tosia). Na tle Brajanów, Natanieli i Fabianów jakoś nie sądzę, żeby tradycyjne polskie imiona miały być krzywdą dla dzieci ;)

Do góry