Straciatella
Fanka BB :)
nadzieja - oo, ja jestem Agnieszka. Nie wiedziałam, że jeszcze komuś podoba się to imię i że nadaje się je dzieciom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nadzieja - oo, ja jestem Agnieszka. Nie wiedziałam, że jeszcze komuś podoba się to imię i że nadaje się je dzieciom
Mieszam w Anglii i szukam imion, które po polsku i po angielsku są takie same, bo chciałabym, zeby dziecko miało polską tożsamosc, ale ponieważ mieszkamy tutaj nie chcialabym, zeby ludzie łamali sobie języki...
Póki co mam:
Dla chłopca:
Adam, Robert, Albert, Sebastian, Daniel, Edward (inna wymowa, ale o pisownię mi chodzi), ....
Dla dziewczynki:
Anna, Barbara, Joanna (dżoana;-)), Nina i nic innego mi się już nie przypomina...
Póki co tylko Robert mi się podoba. Jak będę miała dziewczynkę to chyba chciałabym mieć Zosię, ale tutaj to Sophie... Choć to nie tak ciężko odczytać Zofia, prawda?
Podoba mi się też Kasia, no ale weź przeliteruj Katarzyna co jakiś czas ... Brrr.
Jeśli macie jakieś imiona, ktore po polsku i po angielsku pisze się tak samo to, będę bardzo wdzięczna. :-)
hi hinadzieja - oo, ja jestem Agnieszka. Nie wiedziałam, że jeszcze komuś podoba się to imię i że nadaje się je dzieciom