reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leonia, imię dla dziewczynki

Cześć dziewczyny,
W lutym mam termin porodu, bedzie dziewczyna :) szukamy z mężem ciekawego imienia dla córki, jest nam ciężko wybrać jakiekolwiek. Ja skłaniam się ku Leonii, mąż jeszcze nie jest przekonany. Nie chce udziwnionego imienia, ani imienia z top10 (typu Zosia, Hania, Lena, Maja, Zuzia, Julia, Lena, Wiktoria..). Podobają mi się jeszcze imiona Michalina, Nela, Rita, Pola, Gaja - ale to się trochę boję że to taka nowo moda (z imieniem Gaja). Mąż ma totalnie szalone pomysły - Tekla, dla mnie za ostro, jakies takie kwadratowe trochę, nie w moim guście, i Sawa - podoba mi się, ale wydaję mi się zbyt odważne.
Leonia brzmi bardzo ładnie, można mówić Leonka, Leosia. Nie wiem, jak uważacie? Macie może jeszcze inne pomysły? Dzięki :D
Leonia brzmi pięknie, wręcz bardzo dostojnie. Mi się to imię bardzo podoba. Oprócz Leonki może być tez zdrobnienie Lea:) Z wymienionych podoba mi się jeszcze Nela i trochę Pola, ale Pola już robi się oklepane... A ogolnie podobają mi się jeszcze takie imiona jak Nelia, Rozalia i Aurelia.

reklama
Cześć dziewczyny,
W lutym mam termin porodu, bedzie dziewczyna :) szukamy z mężem ciekawego imienia dla córki, jest nam ciężko wybrać jakiekolwiek. Ja skłaniam się ku Leonii, mąż jeszcze nie jest przekonany. Nie chce udziwnionego imienia, ani imienia z top10 (typu Zosia, Hania, Lena, Maja, Zuzia, Julia, Lena, Wiktoria..). Podobają mi się jeszcze imiona Michalina, Nela, Rita, Pola, Gaja - ale to się trochę boję że to taka nowo moda (z imieniem Gaja). Mąż ma totalnie szalone pomysły - Tekla, dla mnie za ostro, jakies takie kwadratowe trochę, nie w moim guście, i Sawa - podoba mi się, ale wydaję mi się zbyt odważne.
Leonia brzmi bardzo ładnie, można mówić Leonka, Leosia. Nie wiem, jak uważacie? Macie może jeszcze inne pomysły? Dzięki :D

Cześć dziewczyny,

Witam serdecznie
Dopiero natrafiłam na Pani post, i jestem ciekawa jak w końcu Pani dała na imię córeczce, która będzie miała już 2 latka. Właśnie chciałam oznajmić, że ja mam córkę o imieniu Leonia, ma już 13 lat i nie żałuję tego wyboru. Jest mi to obojętne, że komuś to imię się nie podoba. Pozdrawiam serdecznie!

Do góry