reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona, imiona...

Co do imion to napewno beda "angielskie" bo maz jest obcokrajowcem no i mieszkamy za granica :)
Gdyby byla dziewczynka to Nicole albo Lily albo oba imiona:tak:
Z chlopcem sprawa juz bylaby ciezsza, bo mamy juz synka i wykorzystalismy dla niego 2 ulubione imiona.. Thomas Martin.
Poki co podoba mi sie jeszcze Alex, Lucas.

reklama
Co prawda póki co mieszkamy w PL ale lubie oryginalne imiona, ponieważ sama takie noszę <przynajmniej w okresie dzieciństwa nie znałam innej Judyty>
Mój starszy synek ma na imię Nataniel Jakub
Teraz chłopiec będzie Kordian Franciszek, lub Tristan Franciszek <mąż jeszcze się nie dał przekonać bo jak osioł uparł się na Kordusia :D >
Dziewczynka Elena Marcelina lub Lilla Zofia :)
Wszystkie imiona fajnie brzmią z nazwiskiem.

Ja nie mam pojęcia...

Liwii też do ostatniej chwili nie byłam pewna (miała być Hania, Basia, Laura, Gaja, Liliana) Liwia oczywiście też była w czołówce, decyzja zapadła gdy zobaczyłam że w dniu w którym urodziła się córcia są imieniny Liwii. Kiedyś dawno temu jedna Pani powiedziała mi że dziecko samo wybiera sobie imię przychodząc na świat w określonym dniu ;-) Pomyślałam sobie wtedy jaaaaaaaasneeeeee... ....już daje dziecku na imię tak jak napisali w kalendarzu.... ;-) A tu taka niespodzianka... :tak: Gdy to odkryłam wszystkie wątpliwości minęły i musiała zostać Liwia. :-)

Przeszkadza mi jedynie to że dużo osób pyta "Oliwia?" ;-) mało osób zna to imię i większość uważa je za "mój wymysł" :-D A to imię funkcjonuje w PL od 13 wieku. Ale absolutnie się tym nie przejmuje.

Edit:
Ooooo, Agatka mi się też bardzo podoba... :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
U nas na chwilę obecną na tapecie:

dziewczynka: Agata lub Lena
chłopiec: Denis lub Dawid

ponoć od kilku lat na pierwszym miejscu w popularności imion są Lena i Szymon :D co druga moja koleżanka teraz córkę nazywa Lena i mimo, że imię mi się podoba to ja już bym tak córki nie nazwała :)

My dla syna Tymon lub Tymoteusz.
Dla córki mamy problem. Mamy dwie opcje, jedna podoba się mi, druga mężowi i jest problem :p ale i tak czuję, że syn będzie :p

Do góry