reklama
applecrumble
Fanka BB :)
u nas ostatnio też pojawiły się rozmowy na temat imion
dziewczynka: Michasia (Michalina znaczy się), Laura, Rozalka, Alicja
chłopczyk: Mikołaj długo długo nic i Norbert
Ale nie przewertowałam jeszcze dogłębnie tematu, pewnie jeszcze kilka by się znalazło;-)
dziewczynka: Michasia (Michalina znaczy się), Laura, Rozalka, Alicja
chłopczyk: Mikołaj długo długo nic i Norbert
Ale nie przewertowałam jeszcze dogłębnie tematu, pewnie jeszcze kilka by się znalazło;-)
A my z Mężem od dawna wiemy, że jeżeli dziewczynka to będziemy wołać na nią Masza (tu w Rosji to zdrobnienie od Maria)
a wszystko zaczęło się od bajki o Maszy i Niedźwiedziu którą polecam (zdecydowanie nie jest potrzebna znajomość j. rosyjskiego
z chłopcem będą problemy ale obowiązkowo w imieniu musi znaleźć się literka R
a wszystko zaczęło się od bajki o Maszy i Niedźwiedziu którą polecam (zdecydowanie nie jest potrzebna znajomość j. rosyjskiego
Załączniki
Szuszunia
witajcie majóweczki
jeżeli nie znacie strony to polecam ranking imion nadawanych w warszawie
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
sa to statystyki od 2004 roku z dodatku GW
niektórzy rodzice mieli fantazje trzeba przyznać
Gauntanamena, Calineczka, Niunia czy Żyraf przyznacie same są dość oryginalne...
oczywiście nie oceniam ich ale dzieci w dalszym życiu mogą mieć przykrości, niestety...
jeżeli nie znacie strony to polecam ranking imion nadawanych w warszawie
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
sa to statystyki od 2004 roku z dodatku GW
niektórzy rodzice mieli fantazje trzeba przyznać
Gauntanamena, Calineczka, Niunia czy Żyraf przyznacie same są dość oryginalne...
oczywiście nie oceniam ich ale dzieci w dalszym życiu mogą mieć przykrości, niestety...
znamy Maszę i Niedziwedzia Mrówek ogląda u stryjenki ;-) rusycystki ;-)A my z Mężem od dawna wiemy, że jeżeli dziewczynka to będziemy wołać na nią Masza (tu w Rosji to zdrobnienie od Maria)
Zobacz załącznik 582794
nadzieja1984
A my z Mężem od dawna wiemy, że jeżeli dziewczynka to będziemy wołać na nią Masza (tu w Rosji to zdrobnienie od Maria)
Zobacz załącznik 582794
A ja te bajkę znam z opowiadan męża, bo urodził sie w Kazachstanie i na takich bajkach wychował ;-)
nadzieja1984
ponoć od kilku lat na pierwszym miejscu w popularności imion są Lena i Szymon co druga moja koleżanka teraz córkę nazywa Lena i mimo, że imię mi się podoba to ja już bym tak córki nie nazwała
My dla syna Tymon lub Tymoteusz.
Dla córki mamy problem. Mamy dwie opcje, jedna podoba się mi, druga mężowi i jest problem ale i tak czuję, że syn będzie
Ja na razie nie mam wśród znajomych tego imienia. Kiedyś Maja mi sie podobała, ale teraz u nas pełno Mai. Wśród znajomych królują Zosia, Zuzia, Alicja, Maria, Faustyna, Maja.
reklama