reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona, imiona...

Karmelowa, nie miałam pojęcia. Sprawdzałam kiedyś statystyki i wynikało z nich że co roku w PL kilka, maksymalnie kilkanaście dziewczynek dostaje to imię. Może faktycznie od rejonu to zależy.

reklama
u nas ostatnio też pojawiły się rozmowy na temat imion:-p

dziewczynka: Michasia (Michalina znaczy się), Laura, Rozalka, Alicja
chłopczyk: Mikołaj długo długo nic i Norbert

Ale nie przewertowałam jeszcze dogłębnie tematu, pewnie jeszcze kilka by się znalazło;-)

A my z Mężem od dawna wiemy, że jeżeli dziewczynka to będziemy wołać na nią Masza (tu w Rosji to zdrobnienie od Maria)
a wszystko zaczęło się od bajki o Maszy i Niedźwiedziu którą polecam (zdecydowanie nie jest potrzebna znajomość j. rosyjskiego :)

images.jpg

z chłopcem będą problemy ale obowiązkowo w imieniu musi znaleźć się literka R :)

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    5 KB · Wyświetleń: 170
witajcie majóweczki :)

jeżeli nie znacie strony to polecam ranking imion nadawanych w warszawie
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
sa to statystyki od 2004 roku z dodatku GW
niektórzy rodzice mieli fantazje trzeba przyznać :eek:
Gauntanamena, Calineczka, Niunia czy Żyraf przyznacie same są dość oryginalne...
oczywiście nie oceniam ich ale dzieci w dalszym życiu mogą mieć przykrości, niestety...

A my z Mężem od dawna wiemy, że jeżeli dziewczynka to będziemy wołać na nią Masza (tu w Rosji to zdrobnienie od Maria)
a wszystko zaczęło się od bajki o Maszy i Niedźwiedziu którą polecam (zdecydowanie nie jest potrzebna znajomość j. rosyjskiego :)

Zobacz załącznik 582794

z chłopcem będą problemy ale obowiązkowo w imieniu musi znaleźć się literka R :)
znamy Maszę i Niedziwedzia :tak: Mrówek ogląda u stryjenki ;-) rusycystki ;-)

Gabrysia : ) Poźniej może Maria... Imię Hania jest urocze ale mamy już w bliskiej rodzinie. Z chłopięcych narazie nic mi się nie podoba :)

Zobacz załącznik 582794

A ja te bajkę znam z opowiadan męża, bo urodził sie w Kazachstanie i na takich bajkach wychował ;-)

ponoć od kilku lat na pierwszym miejscu w popularności imion są Lena i Szymon :D co druga moja koleżanka teraz córkę nazywa Lena i mimo, że imię mi się podoba to ja już bym tak córki nie nazwała :)

My dla syna Tymon lub Tymoteusz.
Dla córki mamy problem. Mamy dwie opcje, jedna podoba się mi, druga mężowi i jest problem :p ale i tak czuję, że syn będzie :p

Ja na razie nie mam wśród znajomych tego imienia. Kiedyś Maja mi sie podobała, ale teraz u nas pełno Mai. Wśród znajomych królują Zosia, Zuzia, Alicja, Maria, Faustyna, Maja.

imiona wybrane jeszcze przed zafasolkowaniem ;-)

Julian Maciej :tak: Janina Joanna :tak:

ja chcę Julka, ślubny Janeczkę ;-)

reklama
A my z racji trójpaka musieliśmy po jeszcze jednym imieniu wymyslić :D jeśli parka, to Zoja i Tymon. Dwóch chłopców to Tymon i Borys, a dwie dziewuszki Zoja i Nadia :)

Do góry