reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona, imiona...

a dopasowujecie imiona do nazwiska? my mamy rosyjskie nazwisko, mój mąż jest obcokrajowcem - więc patrzymy na imiona, które będą dobrze brzmiały.
a Wy?

reklama
my jak na razie Zosia Amelia Hania
Tymoteusz Maksymilian ale jeszcze może się dużo zmienić;-)
o! my dla syna też wybraliśmy Tymoteusz :D co do Maksymiliana to (nie obraź się oczywiście!) mój poprzedni pies miał na imię Maks, więc nie mogłabym tak nazwać dziecka :p

imiona żeńskie śliczne wybraliście :) moja mama Zosia, ciocia Hania, Amelii żadnej nie znam ale piękne imię :)

a dopasowujecie imiona do nazwiska? my mamy rosyjskie nazwisko, mój mąż jest obcokrajowcem - więc patrzymy na imiona, które będą dobrze brzmiały.
a Wy?
nie, my nie patrzyliśmy pod tym względem... bo w sumie do porozumienia doszliśmy tylko z dwoma imionami, jednym męskim i jednym żeńskim :p ale wydaje mi się że oba pasują do nazwiska, chociaż męskie trochę mniej :p ale i tak jest dziewczynka ;)

nana7ma ja mam angielskie nazwisko, do polski nie planuje wracac w najblizszym czasie, wiec musze wybrac jakies imie, ktore bedzie pasowac a przy tym moja rodzina nie polamie sobie jezyka z wymowa.. Problem w tym co mnie sie podoba jest albo za bardzo popularne albo nie podoba sie mezowi i na odwrot.. Dlatego najpierw poczekam na polowkowe usg i jak bede znac plec to zaczniemy juz porzadnie wybierac.

aesthete no właśnie ten Maks też mi trochę przeszkadza :baffled: bardzo chciałam Tadeusza ale już pisałam wcześniej że w mojej rodzinie wszyscy Tadeusze giną w tragicznych wypadkach (tak powiedziała mama) i nie wiem czy chcę kusić los:-( chociaż to imię tak bardzo mi się podoba

Ja tez bym nie kusila losu.. Nie jestem przesadna za bardzo ale w niektorych przypadkach po prostu lepiej nie kusic..

Myslalam nad imieniem i wymyslilam, narazie tylko dla dziewczynki, maz zaakceptowal i chyba bedzie Weronika, najprawdopodobniej w angielskiej wersji (Veronica). Chyba, ze w miedzy czasie cos innego wymysle. Dla chlopca kompletnie nie mam pomyslow.

A czytajac Wasze wpisy to widze, ze panuje moda na staropolskie imiona- bardzo fajnie i ladnie :)

reklama
Do góry