reklama
o! my dla syna też wybraliśmy Tymoteusz co do Maksymiliana to (nie obraź się oczywiście!) mój poprzedni pies miał na imię Maks, więc nie mogłabym tak nazwać dzieckamy jak na razie Zosia Amelia Hania
Tymoteusz Maksymilian ale jeszcze może się dużo zmienić;-)
imiona żeńskie śliczne wybraliście moja mama Zosia, ciocia Hania, Amelii żadnej nie znam ale piękne imię
nie, my nie patrzyliśmy pod tym względem... bo w sumie do porozumienia doszliśmy tylko z dwoma imionami, jednym męskim i jednym żeńskim ale wydaje mi się że oba pasują do nazwiska, chociaż męskie trochę mniej ale i tak jest dziewczynkaa dopasowujecie imiona do nazwiska? my mamy rosyjskie nazwisko, mój mąż jest obcokrajowcem - więc patrzymy na imiona, które będą dobrze brzmiały.
a Wy?
gwiazdeczka88
Fanka BB :)
nana7ma ja mam angielskie nazwisko, do polski nie planuje wracac w najblizszym czasie, wiec musze wybrac jakies imie, ktore bedzie pasowac a przy tym moja rodzina nie polamie sobie jezyka z wymowa.. Problem w tym co mnie sie podoba jest albo za bardzo popularne albo nie podoba sie mezowi i na odwrot.. Dlatego najpierw poczekam na polowkowe usg i jak bede znac plec to zaczniemy juz porzadnie wybierac.
mi_lva
gwiazdeczka88
Ja tez bym nie kusila losu.. Nie jestem przesadna za bardzo ale w niektorych przypadkach po prostu lepiej nie kusic..
Myslalam nad imieniem i wymyslilam, narazie tylko dla dziewczynki, maz zaakceptowal i chyba bedzie Weronika, najprawdopodobniej w angielskiej wersji (Veronica). Chyba, ze w miedzy czasie cos innego wymysle. Dla chlopca kompletnie nie mam pomyslow.
A czytajac Wasze wpisy to widze, ze panuje moda na staropolskie imiona- bardzo fajnie i ladnie
Myslalam nad imieniem i wymyslilam, narazie tylko dla dziewczynki, maz zaakceptowal i chyba bedzie Weronika, najprawdopodobniej w angielskiej wersji (Veronica). Chyba, ze w miedzy czasie cos innego wymysle. Dla chlopca kompletnie nie mam pomyslow.
A czytajac Wasze wpisy to widze, ze panuje moda na staropolskie imiona- bardzo fajnie i ladnie
mi_lva
zdecydowanie jestem za staropolskimi takimi po dziadkach to jest takie słodkie jak słyszę mały Henio Stasio Zbysiu ojojoj super
Mi podobaja sie nowoczesne imiona i krotkie nie wymyslne za bardzo
Moze i ladne sa imiona staropolskie ale ja swojemu dziecku bym takiego nie dala
Bardzo jestem ciekawa jakie teraz dam imie dziecku :-)
Moze i ladne sa imiona staropolskie ale ja swojemu dziecku bym takiego nie dala
Bardzo jestem ciekawa jakie teraz dam imie dziecku :-)
reklama