reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona, imiona...

reklama
Ja jeszcze przed zajściem w ciąże mówiłam mężusiowi, że chciałabym by syn miał po nim imię czyli Robert.
Bardzo rzadko które imię męskie mi się podoba.
A dla dziewczynki Liliana :)

my wczoraj zawęziliśmy listę: Bartosz, Nikodem, Stanisław- kolejność przypadkowa :-D
mojemu podobały się jeszcze Radosław i Przemysław, a mi Wojciech i Aleksander, ale niestety odpadło...
chociaż o Aleksandra będę jeszcze walczyć :-p

U nas już prawie zdecydowane że dla dziewczynki Hanna Łucja :)) A dla chłopca to jakaś masakra, nic nam się nie podoba. Jeszcze nie znamy płci, usg dopiero 8.01 :<

My tez mamy problem z wybraniem imienia dla naszego chlopaczka. Co zrobie liste w miare przystepnych, to M kreci nosem ;) jak to mowi roboczo bedziemy go nazywac Julek :) moze sie przyzwyczaimy i juz tak zostanie ;)

reklama
Czesc
To i ja sie dolacze do dyskusji.
KPe Antek i Stas super, jedne z moich ulubionych!

Uwielbiam wrecz polskie imiona takie tradycyjne i powiem Wam ze fajnie jest miec jakies niepowtarzalne imie. Ja jako Danuta strasznie sie przejmowalam i mialam troche kompleksow z powodu imienia, ze takie staroswieckie. Ale to bylo raczej w mojej glowie. W ogolniaku bylam Danka wiec bylo oryginalnie, czasem smiesznie, bo w podstawowce Danuska jak ta z Krzyzakow hehehe.
Teraz jestem po prostu Dana wiec w Kanadzie czy w Irlandii bylo bardzo latwo.
Mimo ze imie w sumie bardzo popularne w Polsce jednak drugiej w moim wieku nie spotkalam :)
Moje 3 siostry tez maja tradycyjne imiona.

Co do dzidzi to bedzie Hanna Janina. Bo Hania zawsze mi sie podobalo, a ze znalam jedna w dziecinstwie strasznie wydawalo mi sie oryginalne wtedy. Niestety jest juz bardzo popularne choc zdania raczej nie zmienimy. Maz od razu zaakceptowal a ze jego babcia byla Hannah wiec pozamiatane. I angielski odpowiednik tez fajny Hannah czyt. Hana.

Jakby dzidzia sie jednak okazala chlopcem to bedzie Jan choc troche krotko wiec dodamy Stanislaw. I tu tez jedyne imoina ktore i mnie i mezowi sie podobaja.

Nasze dziecko bedzie mialo originalne nazwisko jak na polskie warunki, wiec imie moze byc popularne. :D

Po latach docenilam moje imie i nie wyobrazam sobie innego, bo to juz jest czesc mnie.

Do góry