reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
To będzie Mirabellllka :-D Jak mi zarejestrują:tak: No jak się nie da upchnąć tego jednego L trudno damy przez jedno:-)

W sumie morka to dlaczego moga nie chciec zarejestrowac tego imienia przez dwa "l"???? Ja tego nie rozumiem.
Ja mam zamiar, mam nadzieje, ze to imie w koncu przejdzie, dac swojemu synkowi na imie Matteo tzn., ze bedzie Mateo???? tyle, ze takiego imienia nie ma w j. wloskim:nerd::baffled::-D
a przeciez tez bede zglaszala narodziny w PL.

Czytam że jeszcze imiona do konca nieznane:-)

Mój to już ma imiona wymyślone Alan Adam i basta:-)tylko odzielnie tzn na pierwsze Alan a na drugie Adam;-)

No nie Joana :baffled:
"Pisownię podwójnych liter pozostawiono tylko w imionach z dawien dawna to podwojenie mających: Anna, Joanna, Marianna (nie można jednak nadać dziecku imienia Ana, Joana)" To też z tego artykułu:tak:

morka, wydaje mi się, że nie powinnaś mieć problemu z Mirellą przez dwa "l". Mojej córki wychowawczyni ma na imię właśnie Mirella.
A jak się uprzesz, to muszą tak wpisać i basta. Moja córka ma na imię Victoria, przez "V" i "C", bo tak sobie życzyłam, nie powiem żeby od razu się pan urzędnik zgodził, przeprawy i argumentacji trochę było, ale się zaparłam i koniec. Powiedziałam, że my nie przebywamy w Polsce, i nie zamierzamy szybko wracać, a nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy za każdym razem musiałabym korygować jej imię. I się udało.

reklama
Oj Dażka wcale nie jest to takie oczywiste, teraz te przepisy są troszkę bardziej ostre, no i córka wychowawczyni może mieć niepolskiego tatusia;-)

Do góry