reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

sylwia Mikolaj przesliczne imie :-) ja wogole jestem zakochana w meskich imionach na litere M...

kacha walcz o imie Mia jest poprostu przepiekneeeeee :)

reklama
a my oprócz Adasia i Marysi..które są dość typowymi i "grzecznymi" imionami wymyśliliśmy jeszcze Igor i Lenka,żeby mieć też tą bardziej hardcorową wersje :-D. Teraz D nie chce słyszeć ani o Adasiu,ani o Marysi :-) a jak dziś powiedzialam kuzynce,ze dziewczynke nazwiemy Lena to powiedziała "Ty głupia jesteś.. teraz co druga kobieta tak nazywa lub bedzie nazywac swoje dziecko" . Trudno. Najwyżej będzie 10 dziewczynek z tym samym imieniem w przedszkolu :) Moja przynajmniej nazwisko bedzie miała oryginalne. P.S.Tak,Mikołaj śliczne imie ;-) mi się Mikołaje miło kojarzą- z prezentami :-D ale i zdrobnienia są spoko: Mikuś,Miko,Miki :)

Kaja 10]mój przyszły mąż to Cezary.
Ja wołam Cezek, wiekszość osób Czarek a jego tata Cezar. Ale zdarza sie ze mówię tak pieszczotliwie Czaruś

a my oprócz Adasia i Marysi..które są dość typowymi i "grzecznymi" imionami wymyśliliśmy jeszcze Igor i Lenka,żeby mieć też tą bardziej hardcorową wersje :-D. Teraz D nie chce słyszeć ani o Adasiu,ani o Marysi :-) a jak dziś powiedzialam kuzynce,ze dziewczynke nazwiemy Lena to powiedziała "Ty głupia jesteś.. teraz co druga kobieta tak nazywa lub bedzie nazywac swoje dziecko" . Trudno. Najwyżej będzie 10 dziewczynek z tym samym imieniem w przedszkolu :) Moja przynajmniej nazwisko bedzie miała oryginalne. P.S.Tak,Mikołaj śliczne imie ;-) mi się Mikołaje miło kojarzą- z prezentami :-D ale i zdrobnienia są spoko: Mikuś,Miko,Miki :)
Wcale imię Lena nie jest takie popularne... Najwięcej jest Julek i jeszcze długo tak będzie, a za nimi Amelie, Wiktorie i Nadie...

Nikki,ona sama ma w planach dziewczynkę i być może chce ją nazwać Lenka -dlatego tak mi nagadała. Ale nawet gdyby to było najpopularniejsze imię świata -najważniejsze że podoba się dla mnie i mojego D. I prawdopodobnie tak będzie się nazywała nasza malutka (o ile będzie malutkĄ a nie malutkIM) :)

No pewnie nie chciała, żebyś tak córcię nazwała tak przed nią. A co do tego, że jest bez znaczenia, czy imię jest popularne czy nie, to się nie zgodzę, sama mam popularne bardzo imię i jak je słyszę, to się nie odwracam, bo to pewnie do kogoś innego, poza tym nie jest fajnie, jak 5 dziewczynek w klasie nazywa się tak samo, czułam się tak zupełnie niewyjątkowo...

moje imie w moim roczniku było bardzo popularne. ale jakoś nie miałam z tym problemu :) akurat trafiałam tak,że byłam jedyną Pauliną w klasie, a np. w III "C" było ich pięć :)

U mnie w każdej klasie byłły co najmniej 2 Agnieszki, ale w moim roczniku to same Anie i Agnieszki były, więc przywykłam:tak:
Natomiast mając ostatnio bratanicę przez tydzień chodziłam na plac zabaw i ciągle ale to ciągle słyszałam imiona Julka, Kubuś, Weronika, Wiktoria, Klaudia...

reklama
agagsm znam ten problem;) ja co prawda w klasie zawsze bylam jedyna Agnieszka, ale gdzie sie nie obroce to jakas Aga;) chyba 1/3 moich kolezanek ma tak na imie, moze sie w jakis magiczny sposob przyciagamy tym imieniem :-D

Do góry