reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

reklama
U mnie mój P. od początku jak dowiedział się o ciąży mówi że dziecko będzie miało dwa imiona :)
Mamy jak na razie trzy imiona dla chłopca i dwa dla dziewczynki ;) Zobaczymy na co padnie ;D

U nas odkąd wiemy, że będzie chłopak wojna jeszcze większa.. Jak mamusi się coś podoba to tatusiowi nie i tak w kółko :):) Ja chciałam Wiktora to M. się oburzył, że nie skrzywdzi syna :)
Teraz stanęło na Adamie lub Jacku.... ale czy będzie któreś z tych imion to ciężko stwierdzić na 100% :)

u nas z imieniem dla chłopca nie było problemu od początku Artur, Radek bądź Michał, gorzej z dziewczynką jak na razie mamy wybór między Zuzią a Olą .. bo większość imion mi nie odpowiadała które wymyślał P. a i jego zdaniem moje były niezbyt trafne.

No my widze mamy podobne dylematy, a sytuacja jak Alka u Ciebie.
Jak się A. podoba, to mnie nie bardzo...
Dla dziewczynki to jestesmy przekonani i byliśmy... HAnia i już...
no ale z chłopakiem mamy problem...
A. najbardziej podba sie Kuba i Mateusz... Kubusiów to jest tyle, że ja dziękuję, za to Mateusz nie bardzo...
Niby zgodziliśmy się na Tadzia, ale to na zasadzie negacji innych, a nie przekonania...
W grę wchodzi jeszcze Janek, no ale zobaczymy. W każdym razie ostatni weekend poswięcielismy odwiecznej dyskusji, czy chemy znać płeć czy nie i jakie imiona :)

my z imieniem dla chlopca mielismy problem bo maz chcial takie jakie ja nie chcialam. Potem powiedzialam ok, jesli ja dam drugie:-D

Alka, nie wiem jak ogolnie to sie w zyciu sprawdza, ale ja znalam samych jackow, ktorzy zawsze pod gorke mieli w zyciu, wiec pewnie nawet z uwagi na szacunek do wlasnego taty ktory jackiem sie nazywa nie dalabym takiego imienia. Adam zawsze mi sie podobal, krotkie, uniwersalne i czy mlody czy starszy to fajnie brzmi

Alka- Adas to sliczne imie dla Maluszka, i Adam dla starszego. Mi sie bardzo podoba :-)

U mnie bedzie dla dziewczynki- Milenka (wymyslil moj Maz, mi sie podoba), a dla chlopca Bartus (ja wymyslilam, a Mezowi sie podoba). Oczywiscie to juz po dluzszych negocjacjach, bo tez tak bylo, jak mi sie podobalo to jemu nie, i na odwrot ;-)

U mnie jak będzie dziewczynka to zapewne Kamila, bo w kwestii imienia żeńskiego nie mogliśmy się porozumieć ( On chciał Ola a ja Helenka, Sandra, Łucja, Hania) no i tylko Kamilka obogu nam pasuje, więc tak już chyba pozostanie, a jak chłopiec to mamy dużo imion które nam się podobają np. Daniel, Rafał, Dawid, Tomek i mi osobiście podoba się jeszcze Artur, ale mojemu Mężowi nie podoba się.
Do porodu i tak może się cos zmienić..he

reklama
Strzyga-fajne imie wybaralas to pierwsze ( moj maz ma tak na imie;-))
A u nas bedzie Robin. Jakos nie musielismy sie specjalnie klocic o to.

Do góry