PolaNegri babcie tak mają. moja się jeszcze nie nauczyła, jak jej prawnuczka ma na imię.. do dzisiaj mówi na nią Wioletka.
Dobre
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
PolaNegri babcie tak mają. moja się jeszcze nie nauczyła, jak jej prawnuczka ma na imię.. do dzisiaj mówi na nią Wioletka.
no wlasnie najgorsze to ze prawie karzde imie sie kojarzy z kims, a jesli tejosoby nie lubilismy to i od razu imie nam sie nie podoba.wybór nie jest łatwy bo pewnie wszyscy tak mają że każde imię kojarzą z kimś kogo znali bądź znają. U nas bezapelacyjne: Franciszek (Franio) i Julia (Julcia).
My na poczatku chcielismy dac na imie Eryk dla Marcelka. jak powiedzialam o tym swej babci to byla zla ze takie kosmiczne, brzydkie, ze wymyslam itp.Za to moja babcia naoglądała się M jak miłość i ostatnio wzięła mnie na rozmowę i zaczęła ze łzami w oczach, że ona to pewnie i tak już nie dożyje, ale jak nam się dziewczynka urodzi, to mamy jej "nakrzcić" Lena. Że niby to po mojej mamie (Magdalena), bo ponoć kiedyś wszyscy na nią Lenka wołali. W ŻYCIU nie słyszałam, żeby ktokolwiek do mojej mamy albo o mojej mamie powiedział Lenka :/ Mama też się skrzywiła i powiedziała, że babci coś się namaiło... Kocham moje babcie najbardziej w świecie, ale denerwuję się, że tak ćpają tę telewizję.... i jeszcze mi tu jakiś szantaż emocjonalny urządzają! wrrrrr...
ale swoja droga Wioletta piekne imie.PolaNegri babcie tak mają. moja się jeszcze nie nauczyła, jak jej prawnuczka ma na imię.. do dzisiaj mówi na nią Wioletka.
Zwłaszcza chłopcu, bo kobitka ma jeszcze szansę zmienić nazwisko przy ślubie, jeśli ją rodzice skrzywdzą;-)właśnie.. nazwisko kompletnie zapomniałam o tym, że to musi jeszcze do nazwiska pasować
Mnie się bardzo podoba MarcJanna. Marcysia
Wpadła mi Matylda do głowy ale moj Ł. mnie przegonił.
Czuje, ze będzie Nina bo się tak uparł ze szok a i mnie się podoba.
A u nas jak chlopiec to dalej Olus, ale dziewczynka zmienila sie z Julki na Hanie