reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych lipcowych szkrabów

w rodzinie mojego mężą tradycją jest że pierworodny syn drugie imię ma po ojcu , mi ta tradycja nie przeszkadza, więc ok, jakby miało być pierwsze to no way :)

reklama
Cześć, ja mam problem bo mi się żadne zenskie nie podoba. Już w ostateczności Nina albo Ida (moje trzecie). Mój facet odmawia i nie podaje póki co żadnej alternatywy...-.- jestem w kropce?

w rodzinie mojego mężą tradycją jest że pierworodny syn drugie imię ma po ojcu , mi ta tradycja nie przeszkadza, więc ok, jakby miało być pierwsze to no way :)
U mojego męża w rodzinie też dzieci mają drugie po rodzicu. Nasz córka też ma moje na drugie,jak będzie syn będzie miał męża. Tylko nie wiem czy drugiej córce też dam drugie moje.

U mojego męża w rodzinie też dzieci mają drugie po rodzicu. Nasz córka też ma moje na drugie,jak będzie syn będzie miał męża. Tylko nie wiem czy drugiej córce też dam drugie moje.

U mnie też tak jest, starsza córcia jest Maja Katarzya a modszej dałam imię po chrzestnej (mojej ukochanej siostrze) - Milena Agnieszka :-)

Synek na pewno na drugie będzie miał Marcin, po mężu, ale choć Igor mi się podoba, to zawsze chciałam mieć synka Piotrusia.........

Z Filipka raczej nici więc muszę kombinować imię dla księżniczki :-) :). Te które najbardziej mi się podobały noszą już moje córki :-D.
Podoba mi się jeszcze Laura i Lilianka, ale mąż marudzi, chce Zuzię, ja z kolei nie mogę się zgodzić bo to imię zbyt popularne u nas. Ostatnio jeszcze Iga mi się spodobała, ale pan tata też kręci nosem.
Daria też śliczne ale jakie jest zdrobnienie od Darii?
Jeszcze Kornelia w czołówce , Nela fajnie :-) :)

Liliana też jest teraz bardzo popularne. Mi sie kiedyś bardzo podobało Nela :) Dalej mi sie podoba, ale Pola bardziej :)

Mi się Liliana podoba, ale siostra męża ma;)
U nas chyba wreszcie impas i będzie Wiktoria :)

W mojej okolicy, ani rodzinie nie ma żadnej Lilianki właśnie.
Tak samo jak Lena, mojej dwulatki imię, każdy mówi, ze popularne, ale u nas nie ma żadnej ani w rodzinie , ani w okolicy.
Ale Nela to zdrobnienie od Kornelki czy jako oddzielne imię po prostu Nela?

reklama
Z Filipka raczej nici więc muszę kombinować imię dla księżniczki :-) :). Te które najbardziej mi się podobały noszą już moje córki :-D.
Podoba mi się jeszcze Laura i Lilianka, ale mąż marudzi, chce Zuzię, ja z kolei nie mogę się zgodzić bo to imię zbyt popularne u nas. Ostatnio jeszcze Iga mi się spodobała, ale pan tata też kręci nosem.
Daria też śliczne ale jakie jest zdrobnienie od Darii?
Jeszcze Kornelia w czołówce , Nela fajnie :-) :)
Dusia,Doncia:biggrin2:
W mojej okolicy, ani rodzinie nie ma żadnej Lilianki właśnie.
Tak samo jak Lena, mojej dwulatki imię, każdy mówi, ze popularne, ale u nas nie ma żadnej ani w rodzinie , ani w okolicy.
Ale Nela to zdrobnienie od Kornelki czy jako oddzielne imię po prostu Nela?
jako osobne imie:)

Do góry