reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

Widze ze nie tylko ja mialam dylematy z imionami.

Rysia ja tez swojemu bym dala Dominik II bo tylko takie imie mi sie naprawde podoba ale coz trzeba bylo wymyslic cos innego wiec bedzie Oskar Dominik:-)

reklama
a dla mnie najpiękniejsze imię męskie to Wojtek (Wojciech)
niestety mój rodzony brat to Wojtuś ,więc odpada.
Sembo mam propozycję może Larisa Roksanne ?

Framama dzięki ale to imię źle nam się kojarzy :p Poza tym patrzymy za czymś w miarę możliwości tradycyjnym z polskimi korzeniami, bo zagranicznych imion mam wiele ktre mi się bardzo podobają. Mężowatemu na razie siadła Amanda.

Ja wczoraj wzięłam kalendarz w dłoń i patrzę na męskie imiona w okolicach terminu porodu...i patrzę - Pankracy.... patrzę dalej... Serwacy,..... dalej patrzę - Bonifacy. Noż k**wa! :-D:-D A termin wypada na Zofii, więc Zofian i pochodne też odpada :baffled:

Rysia jak miałam 7 lat miał urodzić się mój brat i baaaaardzo chciałam ,zeby miał na imię Pankracy:-D

Sembo spoko chciałam coś podsunać jakiś pomysł, wiesz mnie to średnio się kojarzy Amanda .może dlatego ,że w PL raczej dziewczynki o takich imionach spotyka się w patologicznych rodzinach.oczywiście są jak zawsze wyjątki!

Teraz mnie oświeciło...! Może Remigiusz? :rofl2: Remik :confused:.Coraz gorzej ze mną. A nóż widelec jednak dziewczynka wyjdzie i sam mi się problem rozwiąże? :szok: Marzenia ściętej głowy:-p

W ogóle wydaje mi się, że takie zwydziwiane imiona mają dzieci z biednych rodzin. Tylko po co? Żeby podnieść status? Niedawno spotkałam się z imieniem Yaneta (czytane Żaneta), nazwisko Kutaś. Nosz...:baffled:

reklama
no fiołkowa właśnie pisałam o tym wcześniej, że takie Pamela i Roxany to zazwyczaj z jakichś patologicznych rodzin są itp
Dla chłopca mi się Oskarek podoba i Czarek ;)

Do góry