reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych grudniowych maluszkow :)

szczerze? uwazam ze rodzice powinni swoim dzieciom dac na imie tak jak im sie podoba-nie sugerowac sie tym ze tych imion jest duzo. trudno bedzie 10 julek w klasie ... jakos sobie dadza rade, od tego maja nazwiska ... jezeli mi sie podoba Julka i zawsze chcialam Julke to dlaczego mam dawac na imie np Faustyna albo Ludwika..? bo sa rzadkie i niespotykane?

moja pierwsza corka ma na imie Lena - odkad dowiedzialam sie ze jest takie imie to powiedzialam sobie ze jezeli bede miec corke to tak jej dam na imie ! i mimo ze Lenek jest duzo, coraz wiecej to sie nie przejmuje ...

reklama
Ja w pracy mam Vivine. Jak sama mówi rodzice zakochali się w filmie ''Północ- Południe''. Jej rodzeństwo to Kasia i Jaś tylko ona ma takie nietypowe imię. Ta Vivina jest przemiła ale strasznie roztrzepana. :-D

Aneczka zgadzam sie z toba!

malaida mi sie imie Ida bardzo podoba, po ksiazce Musierowicz mam do niego sentyment :-)

Nam dochodzi problem, ze imie musi brzmiec dobrze w dwoch jezykach, co by sobie rodziny nie musialy jezykow lamac :-D

koriander my mamy ten sam problem hehehe musi byc w miare znane i tu.
Po dyskusjach zostaly nam imiona dla chlopcow z wojowniczych zolwi ninja :rofl2: narazie wygrywa Raphael albo Michaelangelo dla dziewczynki juz dawno wybrane i nie ma opcji zmiany ...

U mnie jak u vici i koriander ;) tez international moje dzieci maja obywatelstwa brytyjskie więc tak zdecydowaliśmy , Kevin ma 6.5 roku i bardzo mu sie imię podoba , choć wcale nie popularne , poprostu nam sie podobało a tu jest bardziej imię dla " starszego pokolenia"
Popieram aneczke tez uważam ze jakie sie podoba takie sie daje a nie listy za i przeciw :D ale to tylko ja :)

A u nas totalna pustka jeśli chodzi o imię dla synka ... Absolutnie żadne nie wzbudza we mnie większych emocji :( Wałkujemy księgę imion i ciągle nic :( Także piszcie swoje typy - może mnie któraś zainspiruje :)

My mamy otwarte pomysły: Lilianna, Łucja, Adrianna, Kornelia albo Maksymilian, Marcel, Mateusz

Moja siostra całą ciążę mówiła do dzidzi Zuzia, a jak się urodziła to powiedziała "moja Klarunia" i została Klara:-D -mówi że to przychodzi samo, po prostu ...
ja chyba wolałabym "wiedzieć" wcześniej, ale często jak podoba mi się imię to juz zdrobnienie nie- np. Maksymilian, ale niekoniecznie Maksiu, Helenka, ale nie Hela:wściekła/y:
albo kiedyś strasznie chciałam Darię lub Esterę ale teraz już nie...
ehh dylematy...

reklama
U nas jak będzie chłopak to będzie Daniel :) na cześć taty mojego męża (który nie żyje :()
A jak córeczka.... podoba mi się Oliwia :) ale jescze wiele innych mi się podoba :)

Do góry