reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieciaczków

pytanie do marcóweczek, które maja juć szkraby:
niektórzy twierdzą, że imię wybrać najlepiej, gdy się spojrzy na buzie dziecka czy to prawda?:-)
Czy ja wiem... Jak ktoś ma skłonność do takich olśnień, to może :-). Ja musiałam podać imię dziecka przy przyjmowaniu do szpitala, ale to chyba nie jest jakieś wiążące (znaczy można potem zmienić).

reklama
niektórzy twierdzą, że imię wybrać najlepiej, gdy się spojrzy na buzie dziecka czy to prawda?:-)
My z mężem wybraliśmy dla naszego synka imię Daruś i z perspektywy czasu nie wyobrażamy sobie, żeby miał inaczej na imię. Jest bardzo grzeczny, uczynny, szybko się uczy... Zauważyłam, że wszystkie Darki to ładne i mądre chłopaki:-) Przynajmniej ci, których znam.
Co do imienia dla naszego drugiego maluszka, to dziewczynka chyba będzie miała na imię Patrycja, a chłopczyk Marek. Mojemu mężowi podobają się jeszcze imiona: Natalia, Paulina, Malwina, Andrzej, Artur, Mariusz, Patryk. Mi: Natalia, Amelia, Daria, Piotruś, Adaś, Patryk.

U nas córeczka to będzie Aleksandra, Wiktoria a synuś albo Pawełek albo Łukaszek :) jedym słowem obojętne co byle zdrowe :-)
Bardzo ładne imiona dla synka wybraliście :-D :tak:

My wybraliśmy dla obydwóch na początku ciąży. Mieliśmy oczywiście też wersje dziewczęce. W związku z tym teraz mamy imię tylko dla dziewczynki. Dla chłopca jeszcze nie wymyśliliśmy, ale może usiadziemy dziś nad jakimś spisem imion...

Ostatnia edycja:
Chłopiec - Franek :tak: Podobały nam się jeszcze imiona Jaś, Antoś i Mikołaj, ale za dużo ich "w pobliżu" ;-)
Dziewusia - Marysia (po moich obu babciach i mamie TŻ, ja też mam tak na drugie) lub Zosia :tak:

Widzę, że imionka już wybrane... u nas też wybrane i to dawno dawno temu, nawet jak nie było planów na dziecko. Wstępnie miała być Amelia lub Zuzia, a chłopiec Grześ ale M zaczął protestować :wściekła/y: Teraz to i ja zmieniłam zdanie i na bank będzie Aleksander, a dziewczynka chyba Aleksandra ;-) chociaż może i Oliwka ale nie wiem czy to dobry pomysł... Grunt żeby było zdrowe!

reklama
Mi się strasznie imię Indra podoba. Mojemu też się spodobało, ale to skandynawskie imię, a ja nie chcę robić dziecku problemów na przyszłość.
Więc na razie stanęlismy na tym, że będzie Inga lub Nataniel. Jeszcze pewnie zmienimy zdanie z tysiąc razy :-D

Do góry