reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

reklama
U nas też drugie imię po rodzicach, ja tak dostałam po mamie, z resztą moja siostra też, i moja córa też dostanie po mnie. A jak się kiedyś dorobimy synka to drugie po tatusiu ;)

Ciekawy pomysł z tymi 2 imieniami po rodzicach.
Jednak jakbym miała córkę to by to chyba było niepoprawne bo by miała łącznie 26 liter z nazwiskiem :sorry2: ciekawe czy by się mieściło w formularzach :eek:

My ostatecznie zdecydowaliśmy się na Lenke :-)
A. stwierdził, że skoro z żadnym innym nie możemy się zgodzić, to pierwszy pomysł najlepszy :-) A i Laura pytana już gdzie jest Lenka ładnie odpowiada "u mamy tu na brzuchu" :-D Tym bardziej, że owszem, Lena jest dość popularnym imieniem teraz, ale szczerze powiem, że z tego rocznika jeszcze "w swiom gronie" nie słyszałam :-) 2010, 2011 prędzej :-) I wszystkim odpowiada :-p
A drugie imie? Nie mam pojęcia :-p Ale skoro Laura ma uczczoną pamięć po dziadku (tak, tak :-p tata miał mieć tak na imie, ale wyszedł sisior, a teściowi się strasznie podobało) to teraz by wypadało dać drugie po mojej mamie :-)

U nas drugie imię po pradziadkach :-) Starszak ma Adam Witold ( po tacie mojej mamy ) a drugie będzie Rozalia Danuta (zapewne) lub Jadwiga ( Danuta po mamie mojego taty a Jadwiga po mamie teściowej) no ale że M się nie upiera z tą Jadwigą to jaj jest forsuje Danutę.

Fiolka ja mam 26 liter w imieniu i nazwisku łącznie z drugim imieniem i nazwiskiem po mężu :-) i mieszczę się w formularzach. DObrze że nie wpisuje się po bierzmowaniu bo już bym miała problem :happy:

reklama
U nas pierwsze imię jest trochę spadkowe po mojej prababci Mariannie i dziadku (tacie mojej mamy) Marianie, który niestety zmarł kilka lat temu. A więc Maria, bo mój mąż nie chciał Marianny.
Moja kuzynka też ma długie imiona i nazwisko i jakoś sobie radzi ;) Zakazu długich imion przecież nie ma :-)

A jeszcze znalazłam dwa artykuły, może jeszcze ktoś walczy z pomysłem Imiona dla dzieci - czym się kierować przy wyborze - www.mamazone.pl, tu taka mała ściąga też, trochę na wesoło DziecioZmaganie :): Kasia, Basia czy Joasia - czyli jak wybrać imię dla dziecka.

Do góry