reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

reklama
Viv mnie Emilia, czyli Emilka się bardzo podoba i jak jeszcze nie wiedzieliśmy czy będzie córcia czy synuś, to ja obstawiałam właśnie to imię :tak:
Julian ładne imię, ale nie dawno moi znajomi kupili sobie piska Yorka i właśnie tak dali mu na imię, hmm :eek:

Pies Julian? A to dobre :-D zupełnie mi się nie kojarzy z pieskiem...
A Emilkę sama chętnie bym jeszcze miała... kierując się liczbą imion dziewczęcych, które mi się podobają i którymi chciałabym nazwać swoje córeczki, to bym musiała mieć niezłą gromadkę :-D Co poradzę, że chciałabym i Marysię i Hanię i Zosię i Emilkę :-D Właśnie, słyszałyście o tych czworaczkach? Same dziewczynki :-) W teleexpresie pokazywali wczoraj, taaaaakie fajne! Czworaczki na Polnej - same dziewczyny!

U nas będzie Julianek :)
mojemu mężowi się strasznie podoba ale mi jakoś nie pasuje choć nie powiem ładne jest ;-)

A ja byłam ostatnio u rodziców i siedziałyśmy z mamą i siostrą i ona jak zwykle szczelała jakie to imię wybrałam:wściekła/y: jak mnie to wkurza i trafiła a ja musiałam udawać że nie najlepsze że mamie nie pasowało i mówi to jak ja bym do niego mówiła Wikuś :/ no to już wiem że się im nie spodoba

Ja tez zastanawialam sie nad tym imieniem, ale jak ogladam ta kreskowke z pingwinami z madagaskaru to mi sie nie widzi " krol Julian" :) a jeszcze niedawno znajomi kupili kota i dali mu na imie Julian, to juz koniec....;)

Fiolka to jest mega wkurzające jak ktoś Ci się pyta, a jak będzie miało Wasze dzidzi na imię?, Ty im mówisz, a oni wtedy reagują... wiadomo jak... :wściekła/y: Każdy daje na imię swojemu dziecku tak jak sie mu podoba i nie ma sie co przejmować tym co inni mówią! W końcu to Wasze dziecko a nie kogoś innego. Jak im się nie podoba, trudno. Swojemu dziecku niech dają jak chca, a od Waszego niech się odczepią!

reklama
Mikaa, a wyobraź sobie co jest u mnie. Jestem wychowawcą w internacie, gdzie aktualnie jest ok. 50 wychowanków, taka raczej starsza młodzież. I oni ciągle "kopie? mogę dotknąć? jak będzie mieć na imię?", zawsze odpowiadam, że nie kopie, nie można dotykać bo nie lubi i że Marysia, to tylko słyszę "eeee, paaaani, co to za imię!!! niech będzie..., najwspanialsze imię na świecie!" i tu zawsze pada imię wychowanki, z którą rozmawiam, bądź imię wychowanka w formie żeńskiej, jak się da, lub słyszę "a ja znam jedną, i ona jest taka..." :-D

Do góry