reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

Hehe, zapomniałam napisać :-p Przepraszam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:Będzie Lena Halina :-p Doszliśmy do porozumienia :-D I Laurze bardzo się podoba Halińcia :-D Bo Ferdziu na żonke o 19:30 tak woła i Nasze Dziecie nie może żadnego odcinka przegapić :-p

reklama
Jeszcze dwa tygodnie temu zupełnie nie miałam pomysłu na imię dla chłopca. Ja optowałam za jakimiś starszymi imionami, a mój T. przeginał z kolei w drugą stronę :) Ostatecznie, w wyniku consensusu zostały nam dwa imiona: jego Aleks i mój Maurycy. Będzie chyba jednak Aleksem, bo otoczenie usłyszawszy o Maurycym nie dawało mi spokojnie żyć. Naprawdę takie tragiczne?? :>

Dzasti no kwestia gustu, mi sie Maurycy np. nie podoba ale kazdy ma swoj gust, wybrane imiona przez nas tez nie musza sie wszystkim podobac, najwazniejesze ze nam sie podobaja i no tez pasuja do nazwiska
a Alkeks super imie bardzo tez mi sie podoba :tak:

Lenka. Maria, Rozalka no piekne imiona wszystkie mi sie podobaja :-)

Dżasti ale Aleks czy Aleksander? Maurycego chyba ciężko skrócić. Jednak wolałabym być Aleksandrem, ewentualnie Aleksem niż Maurycym. Jakoś wolę "zwyczajne" imiona.

Basia mi z Twojej listy najbardziej podoba się Adam, tak będzie miał na imię nasz pierwszy synek, jeśli się trafi ;) Michała też braliśmy pod uwagę i Mateusz też bardzo lubię, ale wybrałam je dla brata dawno temu :cool2:
Adam ma tę zaletę, że wszędzie będzie pisany tak samo, a u Was to może być na korzyść.

Dźasi - szczerze? Maurycy strasznieee:-D:-D Aleks jest super i się nawet juz nie wahaj!!!;-)

Basia dla mnie z tych co podałas to najbardziej Adam i Dominik:tak:

U mnie niezmiennie Oliwier:-)

reklama
Do góry