reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

No własnie fajnie jest mieć oryginalne imię, a nie takie jak co trzecia osoba.... mi się podoba Hania - i wydawało mi się, że teraz jest mało popularne... a tu na forum conajmniej kilka już jest! :) a dziś znalazłam stronkę z oszacowaną popularnością imion - jak chcecie ryginalne, zerknijcie na sam koniec :) Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

reklama
u nas Kinga zaczyna zmieniać się na Jagodę, a dla chłopaka pojawil się jeszcze Witold , chociaz ja nie jestem zbytnio przekonana co do tego.

Jeśli chodzi o popularność imion to ja wolę, żeby moje dzieci miały na imię tak jak co 3-4- czy 5 osoba, niż z utęsknieniem czekaly na 18-stkę aby zmienić sobie imię. W ciągu swojej całej kariery zawodowej kiklanaście razy uczniowie "płakali " mi do rękawa (jak to się mówi) z powodu swoich imion i opowiadali o przejściach -głównie ze szkół niższego szczebla. A już nagminne jest przy orginalnych, staropolskich itp. imionach, że po pierwszej lekcji podchodzą i proszą by nie mówic do nich po imieniu wybranym przez rodziców, tylko np.Ania, Magda, Piotrek itd.

O boszzz... Czytam listę - Żyraf?!?!? Rodzice chyba w zoo pracują... Już sobie wyobrażam, co ten biedny chłopczyk przejdzie w podstawówce i gimnazjum :eek:
Hmm... Imię dla dziewczynki miałam już wybrane, z chłopcem mam jakoś pod górkę. Co niby wybiorę to zaraz przestaje mi się podobać.

justyna mi się Emma podoba:-)

jak rodziłam Jasia to na oddziale noworodkowym były 3 Hanie. była też Kinga i Ida. U nas Hanie są mega popoularne:-)nawet bardziej niż Julki i Majki:szok:

ja miałam dla dziewczynki typ Hania, od "zawsze", a teraz mi się chyba przejadło to imię, póki co jakichkolwiek typów brak, niech się najpierw Okruch ujawni z płcią, wtedy będziemy kombinować :)

reklama
Najbardziej spodobało mi się ... Jarzyna i Żyraf :-) Biedne dzieci...
My mamy Jasia i Lidkę. Wyboru dokonała córka razem ze swoimi koleżankami. My się zgadzamy na ich wybór.

Do góry