reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

reklama
u nas chyba zmiana planów dotycząca imienia dla dziewczynki: nie chcę już Poli ani Klary. Teraz chyba chcę Nataszę albo Kornelię:-):-):-):-):-):-):-):-) dla chłopca bez problemu tylko jeden typ: Kajetan:-):-):-):-)

u nas dla chłopca
mąż chce Nikodema, ja Szymona
co do dziewczynki to jest tyle co nam się podoba, że zobaczymy no dla córki wybrał mąż ehhh i jak krzyczę Oliwia to 5 dziewczynek reaguje na placu zabaw hahaha, nie no żartuje ale w grupie mojej córki w przedszkolu są 3 Oliwie ehhh więc ten jego wybór to taki że tak powiem wogóle nie oryginalny hahah, mi się podoba Milena, jemu Anastazja ( Nastka) ale to czas pokaże, jeszcze Laura, Kamila, no jest troche Kornelia mi się też podoba , znajomi maja Kornelię w wieku mojej Oliwii, hmm ale u nas w rodzinie nie ma Kornelka Nelka no zobacze...
mam czas aby zdrowe jest tyle imion że jest w czym wybierac

Witajcie!:tak:
Jeszcze nie wiem co się urodzi...Jestem w I trymestrze...ale już w głowie miesza mi się od tych imion.Stanęło na tym,że dziewczynka będzie nazywać się Lea :-) Imię-piękne,oryginalne a zarazem nie stwarzające problemów w Polsce (i z wymową,i z pisownią)...Mam nadzieję,że z rejestracją w USC też nie będzie kłopotu.Tylko nie wiem jak zdrabniać to imię maluszkowi...Leusia?Mieliśmy z mężem jeszcze dwa typy...tzn Anastazja (po mojej babci) oraz śliczne,ale dość popularne Emilia ;-) co raz mniej Emilek a to takie polskie,łądne imię.Strasznie dużo,wręcz masa jest Julek,Oliwek i Lenek.Dla synka będzie definitywnie Gabriel.Mojemu mężowi bardzo się podoba.A mi tym bardziej.

Ania.Ka- nasza mała (jak będzie mała a nie mały :) też ma być Lea. Nie będzie problemu z rejestracją bo już po polskiej ziemi chodzą takie dziewczynki :tak: Rzeczywiście nie zastanawiałam się jak zdrobnić to imię.

reklama
O to wspaniale Huuuura :-D

Nie słyszałam (bynajmniej u nas w mieście) aby ktoś wołał tak do dziewczynek...tylko w internecie jak przeglądałam różne stronki z imionami to rzuciło mi się w oczy! Od razu się zakochałam...Lea samo w sobie jest króciutkie,więc ładnie brzmi.A Leusia, Leunia także można wołać.Imię cudowne i bynajmniej jak zawołasz Lea...to nie odwróci się w szkole 5 dziewczynek hi hi :-)

Ostatnia edycja:
Do góry