reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

reklama
u nas chyba zmiana planów dotycząca imienia dla dziewczynki: nie chcę już Poli ani Klary. Teraz chyba chcę Nataszę albo Kornelię:-):-):-):-):-):-):-):-) dla chłopca bez problemu tylko jeden typ: Kajetan:-):-):-):-)

u nas dla chłopca
mąż chce Nikodema, ja Szymona
co do dziewczynki to jest tyle co nam się podoba, że zobaczymy no dla córki wybrał mąż ehhh i jak krzyczę Oliwia to 5 dziewczynek reaguje na placu zabaw hahaha, nie no żartuje ale w grupie mojej córki w przedszkolu są 3 Oliwie ehhh więc ten jego wybór to taki że tak powiem wogóle nie oryginalny hahah, mi się podoba Milena, jemu Anastazja ( Nastka) ale to czas pokaże, jeszcze Laura, Kamila, no jest troche Kornelia mi się też podoba , znajomi maja Kornelię w wieku mojej Oliwii, hmm ale u nas w rodzinie nie ma Kornelka Nelka no zobacze...
mam czas aby zdrowe jest tyle imion że jest w czym wybierac

Witajcie!:tak:
Jeszcze nie wiem co się urodzi...Jestem w I trymestrze...ale już w głowie miesza mi się od tych imion.Stanęło na tym,że dziewczynka będzie nazywać się Lea :-) Imię-piękne,oryginalne a zarazem nie stwarzające problemów w Polsce (i z wymową,i z pisownią)...Mam nadzieję,że z rejestracją w USC też nie będzie kłopotu.Tylko nie wiem jak zdrabniać to imię maluszkowi...Leusia?Mieliśmy z mężem jeszcze dwa typy...tzn Anastazja (po mojej babci) oraz śliczne,ale dość popularne Emilia ;-) co raz mniej Emilek a to takie polskie,łądne imię.Strasznie dużo,wręcz masa jest Julek,Oliwek i Lenek.Dla synka będzie definitywnie Gabriel.Mojemu mężowi bardzo się podoba.A mi tym bardziej.

Ania.Ka- nasza mała (jak będzie mała a nie mały :) też ma być Lea. Nie będzie problemu z rejestracją bo już po polskiej ziemi chodzą takie dziewczynki :tak: Rzeczywiście nie zastanawiałam się jak zdrobnić to imię.

reklama
O to wspaniale Huuuura :-D

Nie słyszałam (bynajmniej u nas w mieście) aby ktoś wołał tak do dziewczynek...tylko w internecie jak przeglądałam różne stronki z imionami to rzuciło mi się w oczy! Od razu się zakochałam...Lea samo w sobie jest króciutkie,więc ładnie brzmi.A Leusia, Leunia także można wołać.Imię cudowne i bynajmniej jak zawołasz Lea...to nie odwróci się w szkole 5 dziewczynek hi hi :-)

Ostatnia edycja:
Do góry