reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Ja też myślałam na Lenką ale w końcu została Hania ;) chcieliśmy żeby córcia miała coś po mojej ukochanej kuzynce. Imię Ania odpadało bo rodzina by nas zatłukła a do Hani się nie przyczepią ;) na pewno będzie się opiekowała z góry dzidzią :D
I szczerze liczę na to, że będzie córeczka. Ale synka będę równie mocno kochała :-)

reklama
My wraz z mężem, jak jeszcze nie byłam w ciąży myśleliśmy tylko o Mai. Imienia dla chłopczyka nie mamy jeszcze. Teraz czekamy aż ten straszny I trymestr się skończy(a raczej ja czekam) i wtedy może w końcu będę cieszyć się ciążą i wyborem imienia :-)

u nas jak będzie dziewczynka to będzie Kinga Elżbieta ( drugie po mojej ukochanej mamie)- Kinia jeszcze z pierwszej ciąży, jak niewiedzieliśmy co będzie,

chłopiec to hmmm...najbardziej podoba nam się Jakub Filip, ale tak ma starszak, mój mąż się smieje żeby młodszy miał Filip Jakub :-D a tak na poważnie myślimy o Julianie. zobaczymy

Widze kochane że wybieracie polskie imiona.
Ja mam córeczki Amelie Marie i Vanesse Nikole
Ja dla dziewczynki mam wybrane imiona będzie Vivienne Vienna lub Fabienne Alexis
dla chłopca myślałam o imieniu Fabian Fryderyk albo Joshua Collin
A męża sie nie pytam o zdanie bo on twierzdzie ze kobieta rodzi dziecko i ona ma prawo do wybrania imienia.

Mamuski u nas to tak....w pierwszej ciazy dla dziewczynki mialo byc Marika i tak zostalo.....drugie ma Kamila, po moim mezu Kamilu....umowilismy sie ,ze jak bedzie chlopiec to bedzie Karol po mnie Karolinie:p hhahha

A teraz to jak bedzie chlopiec to bedzie Kacper na 100%....a z dziewczynka mamy problem...chcialabym co krotkiego Pola, Mila, podoba nam sie tez Tatiana...

reklama
My też tak nieśmiało póki co przymierzaliśmy się do imion , bo to dopiero początek ciąży ale temat imienia naszej Kropeczki już kilkakrotnie poruszaliśmy i wyjątkowo jesteśmy w tej kwestii zgodni.Jak będzie chłopiec to na 100 % Kacper ,a jak dziewczynka to na pewno Maja :-)

Do góry