reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Dziewczyny które myslą o córci Hani,pragnę was utwierdzic ze Hanie to równe babki:-)moja to taka stara maleńka hihi
U nas nie wiem,w sumie jakby byla córa to moze wlasnie Maja,myslalam tez o Mariance(Marianna)ale nie wiem.Mialabym Hanne i Marianne :-D
Co do chlopakó to juz wogole nie mam typow,zero,nic a nic...

reklama
Widzę że dla dziewczynek króluje Hania i Maja - myślimy i o jednym i o drugim imieniu :)
Dla chłopca nie mam zielonego pojęcia jakoś nic nam do końca nie pasuje...mężowi się Albert podoba...ale jak tu do takiego maluszka mówić Albercik....tylko z seksmisją mi się to kojarzy :p....
a że u nas dwójka to w sumie trzeba 4 imiona wymyślić zanim płeć poznamy!!!!!!!

U nas jeżeli dziewczynka to raczej Laura na chłopaka myśleliśmy Filip ale ponieważ znamy pewnego Filipka w wieku mojej córki który od 4 miesiąca życia walczył z rakiem jakoś tak się boję, on wygrał ale ile się nacierpiał. No ale na 100% jeszcze nic nie mówię bo Nadia miała być Laurą i nie wyszło.

My byliśmy zgodni z mężem tylko co do imiona dla chłopca. Ostatnio strasznie spodobało się imię Gniewosz. Ale zdrobnienie Gniewko jeszcze bardziej :) Takie miłe. Za to z dziewczynką bedzie problem. Z każdym imieniem ktoś się kojarzy :(

No właśnie, Gniewomir a nie Gniewosz ;/ też pierwsze słyszę :-D
U mnie Gniewek odpada bo mam znajomego który ma Gniewek na nazwisko :-)

mi córka zaproponowała jak dziewczynka to Maja, ja bym chciała Małgosia. Dla chłopca chyba Sebastian bo jak się rodził syn to mieliśmy wątpliwości czy Arek czy Sebastian i wybraliśmy Arek. No a M jeszcze dla dziewczynki chce Ula. Więc będziemy mieli znowu dylemat.

Ja na Arków mam kosmicznego pecha!! I dziadek i mój ex mąż i kilku znajomych to Arki z tego złego worka ;/ nie znam, żadnego dobrego ;/

reklama
Szybkie jestescie;-) my czekamy do potwierdzenia plci, bo to zaduzo roboty hihih.

JA to bym tak bardzo chciala imie polskie,ale moj m niektorych nawet nei moze wymowic a niektore litery calkiem inaczej sie czyta po francusku. ( h sie nei wymawia, w czyta sie jako Ł)

NA pewno nie bede sie kierowac trendem obecnie panujacym albo ogladac top 10 jak niektore moje kolezanki
:-p

Do góry