reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Dziewczyny które myslą o córci Hani,pragnę was utwierdzic ze Hanie to równe babki:-)moja to taka stara maleńka hihi
U nas nie wiem,w sumie jakby byla córa to moze wlasnie Maja,myslalam tez o Mariance(Marianna)ale nie wiem.Mialabym Hanne i Marianne :-D
Co do chlopakó to juz wogole nie mam typow,zero,nic a nic...

reklama
Widzę że dla dziewczynek króluje Hania i Maja - myślimy i o jednym i o drugim imieniu :)
Dla chłopca nie mam zielonego pojęcia jakoś nic nam do końca nie pasuje...mężowi się Albert podoba...ale jak tu do takiego maluszka mówić Albercik....tylko z seksmisją mi się to kojarzy :p....
a że u nas dwójka to w sumie trzeba 4 imiona wymyślić zanim płeć poznamy!!!!!!!

U nas jeżeli dziewczynka to raczej Laura na chłopaka myśleliśmy Filip ale ponieważ znamy pewnego Filipka w wieku mojej córki który od 4 miesiąca życia walczył z rakiem jakoś tak się boję, on wygrał ale ile się nacierpiał. No ale na 100% jeszcze nic nie mówię bo Nadia miała być Laurą i nie wyszło.

My byliśmy zgodni z mężem tylko co do imiona dla chłopca. Ostatnio strasznie spodobało się imię Gniewosz. Ale zdrobnienie Gniewko jeszcze bardziej :) Takie miłe. Za to z dziewczynką bedzie problem. Z każdym imieniem ktoś się kojarzy :(

No właśnie, Gniewomir a nie Gniewosz ;/ też pierwsze słyszę :-D
U mnie Gniewek odpada bo mam znajomego który ma Gniewek na nazwisko :-)

mi córka zaproponowała jak dziewczynka to Maja, ja bym chciała Małgosia. Dla chłopca chyba Sebastian bo jak się rodził syn to mieliśmy wątpliwości czy Arek czy Sebastian i wybraliśmy Arek. No a M jeszcze dla dziewczynki chce Ula. Więc będziemy mieli znowu dylemat.

Ja na Arków mam kosmicznego pecha!! I dziadek i mój ex mąż i kilku znajomych to Arki z tego złego worka ;/ nie znam, żadnego dobrego ;/

reklama
Szybkie jestescie;-) my czekamy do potwierdzenia plci, bo to zaduzo roboty hihih.

JA to bym tak bardzo chciala imie polskie,ale moj m niektorych nawet nei moze wymowic a niektore litery calkiem inaczej sie czyta po francusku. ( h sie nei wymawia, w czyta sie jako Ł)

NA pewno nie bede sie kierowac trendem obecnie panujacym albo ogladac top 10 jak niektore moje kolezanki
:-p

Do góry