reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Idą bardzo ładnie!

Matusia Nathan może być,ale texas dużo imion takich bardziej tradycyjnychsię sprawdza np Tomasz,Szymon ,Mateusz,Daniel...Mam połowę rodziny w Italii i trochę w Niemczech i w takie imiona poszli,bo różni sie niewiele wymowa i pisowni i dzieci sobie radzą .

reklama
No dzioszki głowie się i głowię...nie wiem zero pomocy, mąz te z nadal mysli, a mi sie imiona żadne jakoś tak meeegaaa szczególnie nie podoba...tak zebym na 100 była pewna

U nas do Leny / Neli, którą rozważaliśmy wcześniej doszedł typ z ostatniej chwili - Natalia i póki co prowadzi. Więc nadal wołamy na nią Mała/Malutka a nad imieniem intensywnie myślimy.

U nas bedzie Pola :-) Moja i tylko moja decyzja ! M mowi, ze mu to imie przez gardlo nie przejdzie, a tesciowa sie obrazila i powiedziala, ze nie bedzie z nami rozmawiala jak tak brzydko dziecko nazwiemy :-D Pierwsza corcia Zuzanna, decyzje podjal M. wiec teraz moja kolej :)

No powiem Ci wredną masz tą swoją teściową mamolinka! Brzydko, to mi się wydaje, że ona postępuje, próbując wam coś narzucać, a przecież to wasze dzieciątko :eek: Pola od razu kojarzy mi się z Raksą i Marusią, prześliczną jakby nie patrzeć kobietą :)

Mamolinka, teściówka przegięła :/ jakkolwiek dacie córce na imię, to Wasze dziecko i Wasza decyzja, teściowej nic do tego, ona decydowała w sprawie imiona dla swoich dzieci. Ja osobiście nie rozumiem takich tekstów i zachowań, dziwni się ludzie... :/

Ładne imiona. Mamolina nie dogodzisz całemu światu. Tobie się podoba i będziesz ty je tak nazywać. A teściowa przywyknie.

Mi się też Natalia bardzo podoba. No ale będę miała syna, więc zostaje Antek, chociaż nie każdemu się podoba.

reklama
Do góry