reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

Idą bardzo ładnie!

Matusia Nathan może być,ale texas dużo imion takich bardziej tradycyjnychsię sprawdza np Tomasz,Szymon ,Mateusz,Daniel...Mam połowę rodziny w Italii i trochę w Niemczech i w takie imiona poszli,bo różni sie niewiele wymowa i pisowni i dzieci sobie radzą .

reklama
No dzioszki głowie się i głowię...nie wiem zero pomocy, mąz te z nadal mysli, a mi sie imiona żadne jakoś tak meeegaaa szczególnie nie podoba...tak zebym na 100 była pewna

U nas do Leny / Neli, którą rozważaliśmy wcześniej doszedł typ z ostatniej chwili - Natalia i póki co prowadzi. Więc nadal wołamy na nią Mała/Malutka a nad imieniem intensywnie myślimy.

U nas bedzie Pola :-) Moja i tylko moja decyzja ! M mowi, ze mu to imie przez gardlo nie przejdzie, a tesciowa sie obrazila i powiedziala, ze nie bedzie z nami rozmawiala jak tak brzydko dziecko nazwiemy :-D Pierwsza corcia Zuzanna, decyzje podjal M. wiec teraz moja kolej :)

No powiem Ci wredną masz tą swoją teściową mamolinka! Brzydko, to mi się wydaje, że ona postępuje, próbując wam coś narzucać, a przecież to wasze dzieciątko :eek: Pola od razu kojarzy mi się z Raksą i Marusią, prześliczną jakby nie patrzeć kobietą :)

Mamolinka, teściówka przegięła :/ jakkolwiek dacie córce na imię, to Wasze dziecko i Wasza decyzja, teściowej nic do tego, ona decydowała w sprawie imiona dla swoich dzieci. Ja osobiście nie rozumiem takich tekstów i zachowań, dziwni się ludzie... :/

Ładne imiona. Mamolina nie dogodzisz całemu światu. Tobie się podoba i będziesz ty je tak nazywać. A teściowa przywyknie.

Mi się też Natalia bardzo podoba. No ale będę miała syna, więc zostaje Antek, chociaż nie każdemu się podoba.

reklama
Do góry