reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla lipcowych maluszków

reklama
Pinio, powiem to, no, ekhm, wiecie komu :-D :-D :-D

Magdalena, no to cho! Wskakuj na inne wątki, a Twoja praca dyplomowa zginie śmiercią naturalną :-D

... ee nie ma to tamto, się pisze:-) ale plecy mi już dokuczają i nie moge usiedzieć i skupić sie na pracy :-(
nie ma co się bać:-) bo obrona to formalność, no ale muszem tam z czymś przyjsć a nie tak z pustymi rękoma :eek:

my w rodzinie mamy Rocha , na pocżtku każdy robił duuuuuuuuże oczy i pytał się jak, jak ma na imię ?

teraz wszyscy się przyzwyczaili i nie wyobrażają sobie aby Roch był np. Marcinkiem .

Koleżanka nie zgodziła się na Rocha. W drodze negocjacji uzgodnili inne imię. Gdy lezała w szpitalu po porodzie mąż poszedł do urzędu i ... zgłosił Rocha. Uważajcie więc :-)
Mój tata i teść nie mogą się do Lidii przyzwyczaić. Teść myli się i mówi Natalka. A mój tata najpierw przypomina sobie jak ma na imię moja kuzynka i w tą metodą dedukcji dochodzi do imienia swojej wnuczki. Może to znak, żeby jednak zmienić imię...

A mój dziadek śp. miał problem z wymówieniem Klaudia- zawsze przekręcał, a babcia z Amelką- była Kamelka np.....:-D
Kuznka mojego A. ma córkę INĘ i synka IWO.....zawsze jest wesoło.....moje dzieciaki zawsze zamieniały na IWCIĘ i INKA....:rofl2:

Koleżanka nie zgodziła się na Rocha. W drodze negocjacji uzgodnili inne imię. Gdy lezała w szpitalu po porodzie mąż poszedł do urzędu i ... zgłosił Rocha. Uważajcie więc :-)
Mój tata i teść nie mogą się do Lidii przyzwyczaić. Teść myli się i mówi Natalka. A mój tata najpierw przypomina sobie jak ma na imię moja kuzynka i w tą metodą dedukcji dochodzi do imienia swojej wnuczki. Może to znak, żeby jednak zmienić imię...
co Ty przyzwyczają się
:-D ale to urocze:):) z tym koleżankowych mężem
to mojej prababci siostra na Przemka mówiła Rzemyk

mój syn z kolei na Alana wołała Aladyn:-D

reklama
Pinio - no Tobie się podoba :-) Ale mojej koleżance się nie podobało :-) Nawet pytałam się, dlaczego go z domu nie wyrzuciła, ale mówiła, że nie miała siły p cesarce. Jak mój zrobi taki numer - chyba uduszę :-) Ale mojego stać na taki numer...
Mój kolega mówił mi, że jako nastolatek dowiedział się, ze ma inne drugie imie niż wszyscy mu mówili. W rodzinie panował zwyczaj, zę synowie noszą drugie imię po dziadku mamy. Miał więc jako drugie imie zgłosić Władysław. Wykazał się jednak odwagą i zamiast Władysława (kojarzył mu się z Gomułką) i jako drugie imię zgłosił Jerzy. Odwagi mu już jednak nie wystarczyło, by o zmianie poinformować kogokolwiek w rodzinie. Kolega się więc dowiedział, że ma inne drugie imię jak już sam coś tam załatwiał i wyszło, że on to nie on :-)

Ostatnia edycja:
Do góry