reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
Wczoraj zaciągnęłam mojego ulubionego m do przeglądania list imion. Oczywiście nie udało nam się na żadne zdecydować, ale powstała lista "oczekujących":
* Stefania
* Felicja
* Urszula
* Nina
* Adela
Wszystkie nam się podobają, ale też do wszystkich mamy jakieś ale... Stefcia jest trochę staroświecka, Felicja może się kojarzyć z modelem skody. Małż nie lubi wersji Ulka (bo Urszula i Ula już tak). Nina to tak jakby drugi człon Antoniny (nasza starsza córka), a Adela to trochę takie "babcine" imię.
W sumie mi najbardziej podoba się Stefcia albo Ula a mężowi Fela albo Nina.
I bądź tu człowieku mądry i zdecyduj się na jedno ;)

Napiszcie jakie Wy macie skojarzenia z tymi imionami, może nam to pomoże zdecydować.

katarinna; tak bardzo subiektywnie:
Stefania- sliczne imie, podobaja mi sie te powroty do dawnych czasow, dla dziecka naprawde super propozycja.. ale hmmm... chyba ja sama tu i teraz nie bylabym szczesliwa jako Stefcia ... moze warto imie odniesc do siebie? a moze nadac mu nowy sens?

Felicja- najslabszy DLA MNIE typ... samochod przychodzi faktycznie na mysl...

Ula- ladnie! nikt nie musi do niej mowic Ulka...to Wy i potem ona bedziecie decydowac jak inni maja sie do niej zwracac!

Nina-fakt Antonina to byla u mnie alternatywa do Zosi i chcialam mowic do mlodej Ninka, Tosia...

Adela-ajjjjjjj gdyby moj maz nie byl na nie... bardzo mi die podoba, polskie, nie wydziwnione, nie masowe, Ada to super skrot dla osoby w kazdym wieku. Moglabym byc Adą :tak:

Mi i mojemu mezowi z podanych najbardziej podoba się Nina, ale masz rację że niektórzy z Antoniny robią skrót Nina, więc może być dziwnie, jak zaczną na dwie siostry mówić Nina ;-)

To mnie wczoraj ludzie probowali odwiezc od.imienia ZUZIA -btli tam rodzice jednej Zuzi i twierdzili ze zarowno ich coereczka jak i corki innych o ktorych slyszeli to.dziewczynik bardzo foszaste uparte i mazgajowate (?!) Slyszalyscie takie opinie o Zuziach????
bo ja osobiscie nie znam zadnej Zuzi i nie wiem :/ a imie mi sie bardzo podoba.

Poza tym jeszcze Lili Ania Alicja...sama nie wiem...z reszta M nie podoba sie zadno tylko Ola albo Patrycja.

Ella- ja nie słyszałam:szok:przeraza mnie takie spostrzeganie ludzi przez imie tego nazwij tak ta nie nazywaja bo bedzie taka siaka i owaka .Nad Alanem tez mi plakali ...ale to jest moje dziecko i nazwe go jak mi sie podoba w dopppie mam innych opinie:-)

reklama
Mi i mojemu mezowi z podanych najbardziej podoba się Nina, ale masz rację że niektórzy z Antoniny robią skrót Nina, więc może być dziwnie, jak zaczną na dwie siostry mówić Nina ;-)

Ja tez miałam wybrać imie Nina, ale zauwazylam, że kobiety o tym imieniu maja zrąbane życie. I została Sandra :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry