reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

Ella Liliana mi się bardzo podoba i zamierzam tak w przyszłości nazwać córeczkę swoją jeśli mi M nie zmajstruje drugiego chłopa :-D A Patrycja nie..przynajmniej ja mam z tym imieniem średnie skojarzenia i Pati brzmi tak głupawo :-D
Ankzoc Tak samo jak napisałam Eli..jestem zakochana w imieniu Lilia :-)
Oliwka Alicja bardzo ładnie ;-)
katrinna Mi z Twoich typów najbardziej się podoba Nina i Stefania..ale faktycznie z tą Niną mógłby być problem :/
Dotkas Może na porodówce Cię olśni :-D

reklama
Iśku, odpada...wiem jak bardzo pokrzywdzone są takie dzieci...moja siostra cioteczna przyniosła sobie imię i biedna ubolewa teraz nad tym, że imieniny i urodziny ma jednego dnia...miałam też babeczkę, która uczyła mnie angielskiego miała dwoje dzieci (syn starszy ode mnie o 2 lata, córka w moim wieku)...syn i córka urodzeni w Wigilię, imiona przyniosły im urodziny (Adam i Ewa) koszmar, Wigilia, urodziny i imieniny jednego dnia :dry:

Ella znam 2 Zuzie (małą i dorosłą):
Zuzia (6lat) obraża się, jest piskliwa ale za to bardzo inteligentna. W wieku 2 lat mówiła pełnymi zdaniami, teraz wygrywa konkursy plastyczne w swojej kategorii wiekowej.
Zuzia (27lat) inteligentna, przedsiębiorcza i rezolutna. Tyle, że ona swojego imienia nie lubi bo nie zawsze wypada powiedzieć "pani Zuziu". "pani Zuzo" brzmi dziwnie, a Zuzanna ją denerwuje. Całe studia wszyscy wykładowcy się pytają jak do niej mówić bo mają problem.

ankzoc, oliwka mi się podoba imię Alicja.

U nas chyba zostanie Dominika. W gazecie regionalnej przeglądamy urodzenia i królują 2 imiona: Lena, Maja

Dołączam do grona niezdecydowanych co do imienia, u nas masakra nic nam się nie podoba albo do nazwiska nie pasuje :no: Michał zawsze było moim nr 1 ale siostra tak dała swojemu synkowi...Wybraliśmy kilka i teraz musimy z nich wybrać tj Artur, Błażej, Jacek, Mikołaj i Marcin. Chyba zrobię losowanie :sorry2:
Alicja bardzo ładnie, znajomi ostatnio tak dali córeczce: Ala, Alunia, Alusia, Alutka, Al Capone..:-D

Tasia001 Dominika cudnie! jak byłam przekonana że noszę drugą córkę pod sercem to właśnie wybrałam już dla niej Dominika:tak:

Mi Alicja też się strasznie podoba, ale moja mama ma tak na imię, więc P. w życiu by się na to nie zgodził, choć bardzo lubi swoją teściową, ale jest o nie zazdrosny hihi.

My długo nie mogliśmy się zdecydować i w luźnej rozmowie wyszło, że Basia i tak zostanie.

reklama
Do góry