reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

Ella Liliana mi się bardzo podoba i zamierzam tak w przyszłości nazwać córeczkę swoją jeśli mi M nie zmajstruje drugiego chłopa :-D A Patrycja nie..przynajmniej ja mam z tym imieniem średnie skojarzenia i Pati brzmi tak głupawo :-D
Ankzoc Tak samo jak napisałam Eli..jestem zakochana w imieniu Lilia :-)
Oliwka Alicja bardzo ładnie ;-)
katrinna Mi z Twoich typów najbardziej się podoba Nina i Stefania..ale faktycznie z tą Niną mógłby być problem :/
Dotkas Może na porodówce Cię olśni :-D

reklama
Iśku, odpada...wiem jak bardzo pokrzywdzone są takie dzieci...moja siostra cioteczna przyniosła sobie imię i biedna ubolewa teraz nad tym, że imieniny i urodziny ma jednego dnia...miałam też babeczkę, która uczyła mnie angielskiego miała dwoje dzieci (syn starszy ode mnie o 2 lata, córka w moim wieku)...syn i córka urodzeni w Wigilię, imiona przyniosły im urodziny (Adam i Ewa) koszmar, Wigilia, urodziny i imieniny jednego dnia :dry:

Ella znam 2 Zuzie (małą i dorosłą):
Zuzia (6lat) obraża się, jest piskliwa ale za to bardzo inteligentna. W wieku 2 lat mówiła pełnymi zdaniami, teraz wygrywa konkursy plastyczne w swojej kategorii wiekowej.
Zuzia (27lat) inteligentna, przedsiębiorcza i rezolutna. Tyle, że ona swojego imienia nie lubi bo nie zawsze wypada powiedzieć "pani Zuziu". "pani Zuzo" brzmi dziwnie, a Zuzanna ją denerwuje. Całe studia wszyscy wykładowcy się pytają jak do niej mówić bo mają problem.

ankzoc, oliwka mi się podoba imię Alicja.

U nas chyba zostanie Dominika. W gazecie regionalnej przeglądamy urodzenia i królują 2 imiona: Lena, Maja

Dołączam do grona niezdecydowanych co do imienia, u nas masakra nic nam się nie podoba albo do nazwiska nie pasuje :no: Michał zawsze było moim nr 1 ale siostra tak dała swojemu synkowi...Wybraliśmy kilka i teraz musimy z nich wybrać tj Artur, Błażej, Jacek, Mikołaj i Marcin. Chyba zrobię losowanie :sorry2:
Alicja bardzo ładnie, znajomi ostatnio tak dali córeczce: Ala, Alunia, Alusia, Alutka, Al Capone..:-D

Tasia001 Dominika cudnie! jak byłam przekonana że noszę drugą córkę pod sercem to właśnie wybrałam już dla niej Dominika:tak:

Mi Alicja też się strasznie podoba, ale moja mama ma tak na imię, więc P. w życiu by się na to nie zgodził, choć bardzo lubi swoją teściową, ale jest o nie zazdrosny hihi.

My długo nie mogliśmy się zdecydować i w luźnej rozmowie wyszło, że Basia i tak zostanie.

reklama
Do góry