reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

ojejjj wrozbici!!!:D hehe

nie wierze tak do konca w te znaczenie imion;) zwlaszcza wyssane z palca.'' znam kilka Marcelow/Kas i tomkow i byli okropni..'' to glupoty-takie myslenie:)

reklama
Dla mnie najważniejsze to nie zrobić dziecku krzywdy imieiem, czasem rozdzice mają ambicje, zeby nadać niepowtarzalne imię, albo jakieś w spadku po dziadkach, albo jakieś staropolskie, a jak niestety dziecko ma słaby charakter to może się to obrócić przeciwko niemu np. większość Marii jakie znam karze na siebie mówić Maja albo Maryla, bo sie po prostu wstydzą. Trzeba z tym uważać. Ja np. nienawidzę zdrobnienia mojego imienia, ale wiem, że rodzicom ciężko było to przewidzieć. Ja wybierając imię dla synka już bardzo uważałam na te zdrobnienia, no i żeby miał jakąś fajną ksywę na okres nastoletności.

sweiete slowa ja tez nie chce zrobic krzywdy dziecku imieniem..dlatego dla mnie to trudna decyzja bardzo...
moja mama tez zawsze wstydzila sie swojego imienia i kazdy wolal na nia zupelnie inaczej.. nawet ja dowiedzialam sie pozno ze ona wcale tak na imie nie ma
hehe

ja swoje imie lubie bardzo i nigdy sie go nie wstydzilam

ladies, śliczne imię, co prawda mi Megan kojarzy się z marką samochodu, której nie trawię, ale cóż...to moje skojarzenie, ważne by Wam się imię podobało i dobrze kojarzyło, prawda?

Oliwka, coraz mniej lubię tego Twojego małżonka :wściekła/y: a teściówka...powiem tak a ch...jej do tego jak dacie na imię dziecku? Wasza sprawa

ja mam problem z imieniem, przeglądam te imiona, przeglądam i żadne nie jest pewne, dylemat mega, cóż jak 17 stycznie otrzymam oficjalne potwierdzenie płci będę musiała coś wybrać ;-):-)

No tak Megan sa samochody hehe
ale mi juz bardziej kojarzy sie z Megan Fox
zreszta znaczenie imienia jest fajne imie Megan oznacza perle, kamien szlachetny osobe pewna siebie i zawsze dazaca do celu...:))

No właśnie ja też mam mega problem z imieniem bo co proponuje to M staje okoniem że nieeeee:no: Obecnie próbuję Zuzię przeforsować:sorry2: A jego propozycje mi też się nie podobają.

Co do teściów to niech by mi ktoś spróbował coś narzucić tylko!!!:wściekła/y: Moje dziecko moja decyzja- ja je qwa noszę leżę plackiem i denerwuję się żeby je brzuch trzymał wewnątrz mnie jak najdłużej i jeszcze jakaś baba inna czy chłop miałaby mi imię narzucac?! No way!:wściekła/y: Rodzice mnie znają więc nawet im do głowy nie przychodzi żeby się zastanawiać nad imieniem dla naszego dziecka. Tata wparawdzie bardzo chciałby Zuzię ale to takie luźne że bardzo mu sie podoba i byłoby super i tyle. A Mama-bedzie kochac jak szalona jakkolwiek nie nazwę jej drugiej wnusi:-D

Ella, u mnie to samo, Mama moja coś tam może podsunąć od siebie, ale to tak luźno, nie narzuca, też nawet nie próbuje, bo wie, że ja to na złość wybiorę inne, by tylko postawić na swoim ;-):-D

reklama
moja mame to nawet nie obchodzi jak dam na imie dziecku. nic nigdy mi nie doradzala , nie mowila jakie imie fajne..
wie ze to moja decyzja i M
:) ale tesciowe bywaja inne...

Do góry