reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
teva, wiesz co wydaje mi się, że jak dzieci będą chciały dopiec i tak coś wymyślą, jak nie przezwisko związane z imieniem to z nazwiskiem, albo z wyglądem, czy zupełnie czym innym...aczkolwiek imię Praksada??? :szok:

Dotkass; ja sie zgadzam w zupelnosci :-) choc np. na forum imie julian jest pietnowane jako malomeskie... mi sie ono podobalo i mialam inne skojarzenia. Mysle ze kazdy rodzic sam ma decydujacy glos, jednak warto czasem choc wziac pod uwage glos ogolu. Nie uwazam oczywiscie ze nalezy sie nim kierowac bo ile osob tyle gustow ale wziac zawsze mozna bo faktycznie imie wybieramy pod dziecko i jego otoczenie a nie swoj gust ;-)

U nas z imieniem problem.....

Odkąd się dowiedziałam o ciąży miałam przeczucie, że to chłopak i tak 'z głupa' zaczęłam mówić Stasiu. Teraz już wiemy, że to na 100% chłopczyk i tak się przyzwyczailiśmy do Stasia, że żadne inne imię nie pasuję, a problem jest taki, że mój teść ma na imię Stanisław i nie chcę, żeby było, że dajemy po nim. Wiem, wiem, pewnie to głupie, bo dużo osób nas przekonuje, że się tak robi i że nawet fajna tradycja, dziadek się ucieszy, ale jakoś tak mi nie pasuje......
Po drugie od zawsze chciałam mieć synka Michała (po moim dziadku) i wiedziałam, że tak właśnie dam na imię, a tu moja bliska kuzynka dziś rodzi synka i oczywiście będzie Michałek (też po dziadku) no i już zupełnie nie wiemy co robić.

W grę wchodzą: Krzysztof, Piotr, Grzegorz, Łukasz, no ale mój P się uparł i mówi, że mu tylko ten Staś pasuję....

yoohoosek my z moim K od samego początku jakoś wspólnie byliśmy zgodni co do imienia dla chłopca i tak padło na Boryska jak się okazało że to chłopiec, ale z ciekawości podpytuje czasem go czy ma jakiś inny pomysł i nic już nam kompletnie nie przychodzi do głowy...i chyba już tak zostanie...:tak:

a ksywkę na pewno będzie miał Zyguś Zygi od początku tak moja rodzinka na wesoło wołała na fasolkę i się tak utarło, oczywiście po tej reklamie telewizyjnej, ale imienia Zygfryd bym nie dała:szok:

teva też myślę nad imieniem Zosia lub Zuzia, wiem, że są to bardzo popularne imiona, ale co zrobić jak mi się nic nie podoba... tzn jak coś mi się podoba to niekoniecznie mojemu D i na odwrót. Mi się wydaję, że imię powinno przede wszystkim nie być obraźliwe, wymyślne i powinno ładnie brzmieć z nazwiskiem :) Mam kolegę który się nazywa Piotr Piotrowski, heh troszkę śmiesznie...

A tu macie tabelkę, z najpopularniejszymi imionami, co prawda tylko w Warszawie, ale podejrzewam, że jakoś się to przekłada na całą Polskę:
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
Jak dla mnie to hitem jest imię Tradycja, Mrówka, Guantanamera i Niunia :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry