reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

moncia po włosku jest Nicola a u nas tak się nadaje na imię dziewczynkom ;-)

Tak, wiem o tym bo mąż mojej przyjaciółki ma tak na imię i właśnie dlatego, ze to u nas forma żeńska dodałam na końcu literkę s. Ale i tak nie mam co się kłopotać bo rodzinka się nie zgadza... :-)

U nas jeżeli okruszek okaże się dziewczynką to chyba zostanie Marysią :biggrin2: Babcia,(prababcia maluszka) bardzo się ucieszy bo takie nosi imię... I tak fajnie można zdrobnić Marynia, Mania... podoba nam się :biggrin2:
A jeśli chłopczyk to nadal nic konkretnego, ostatnio zaproponowałam imię Łukasz, ale oczywiście tylko mnie sie podoba... :baffled:

Oliwka, u mnie w rodzinie mamy dziewczynkę o tym imieniu, jest śliczna i przesłodka...:-)

reklama
U nas dziewczynka moze bedzie Klara, ja nie jestem przekonana, ale Amelka juz od dluzszwgo czasu mowi: Klara to, Klara tamto i juz jakos sie tak osluchalam z tym imieniem, ze utozsamiam je z miom dzieckiem :)

U nas dziewczynka moze bedzie Klara, ja nie jestem przekonana, ale Amelka juz od dluzszwgo czasu mowi: Klara to, Klara tamto i juz jakos sie tak osluchalam z tym imieniem, ze utozsamiam je z miom dzieckiem :)
Ewa też było brane u nas pod uwagę, ale by było, gdybyśmy i my się zdecydowali, obie miałybyśmy Amelcię i Klarę :-D

U nas, jeżeli się potwierdzi dziewczyna, będzie Helenka. Na drugie Aniela bądź Anna. Wszystkie imiona po babciach :)

A nad chłopakiem mąż nie chce się nawet zastanawiać :p. Przecież mamy juz jednego ;)

a ummie imię wybrał mój syn powiedział że będzie miał braciszka i będzie miał na imię Kacper.:szok:
dobrze że dla siostry nie wymyśla bo i tak nie pozwolę zmienić:cool:

Asia - nasz Antoś sobie wymyślił na początku, ze w brzuchu jest.... kalok. A to słowo oznacza 'kalosz'. Kaloki to kalosze ^^. Miał niezłą fazę na chodzenie w kaloszach. Dobrze, że mu teraz przeszło i mówi tylko 'dzidzio' :)

U nas jak będzie chłopak to Kajtek (czyli Kajetan).
Gorzej, że wszyscy mamy przeczucie, że to kolejna babka w rodzinie będzie, a my z ulubionym mężem nie możemy się dogadać co do imienia dla dziewczynki - podobają nam się zupełnie różne imiona.
Na szczęście jeszcze trochę czasu zostało ;-)

dzisiaj tak doszłam do wniosku że chyba Lena mi sie najbardziej podoba :D jeszcze musze męża zapytać ale raczej nie miał nic przeciwko :p on chciał Leona to ja chce Lene :D

reklama
my chyba już na pewno ustaliliśmy, że chłopak będzie Antek. Dla dziewczynki nie mamy nawet jednej propzycji, bo ja jestem nastawiona tylko na synusia. Ciekawe co będzie jak jednak siusiak się nie wykluje :-p

Do góry