reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

a ja nadal nie wiem... w prawdzie dla córci mąż uparł się na Maję no i jest dla chłopca miał być Jasio.... więc może jak będzie chłopczyk to imię przewędruje z pierwszej ciąży a dla dziewczynki :confused:

reklama
a ja tam nie patrze czy ktoś ma dziecko o takim imieniu, czemu mam rezygnowac z imienia które mi sie podoba tylko dlatego ze ktoś znajomy tak nazwał swoje dziecko ;]

ja czekam do następnej środy na wizyte i jak sie potwierdzi płeć to bedziemy myślec o imieniu :D
ale powiem wam że bardzo mi sie podoba Różaaaa :D i Lena tez
a moj mąż sie śmieje ze kwiatek będą na różyczke wołać, to mu mówie a na majeczke beda pszczołą wołać i co :p hahaha :p
choćby nie wiem jakie imie było to dzieci zawsze coś wymyslą :p

krolewnazmarcepana też nie patrzymy na imiona dzieciakó znajomych tylko to kuzyn który mieszka po drugiej stronie ulicy ma takie samo nazwisko i spotykamy się przynajmniej tak ze 2 razy w tygodniu. Doszliśmy do wniosku że ak by była dziewczynka to tak trochę kiepsko dać tak na imię :) i tylko dlatego taka nasza decyzja
a co do imienia Róża i Lena to też bardzo mi się podoba :)

aa ja tam nie patrze na takie rzeczy :p
nie patrze tez czy imie jest popularne czy nie
niby jak Maja sie urodziłą to było na szczycie listy to imie ale ja jakoś żadnej Mai nie znam hahaha :p ani na osiedlu nie ma tez :no: a dzieci czasem tak ładnie do niej wołają Maju pszczółkooo choć sie bawić :D hyhy słodkie :p

mi w szczególnosci chodzi o imie którego nie będe musiała zdrabniać wołając do dziecka, do Mai mówie po prostu Maja, nie za bardzo podobają mi sie np. Małgorzata .. to do dziecka już Gosia lub Małgosia, jakoś mnie drażni troche zdrabnianie imion, ja nie lubie wręcz nieznosze jak ktoś zdrabnia moje imie chce zeby ludzie używali mojego pełnego imienia i moze dlatego szukam tez w takich kategoriach ;p

podoba mi sie tez Oliwia i wcale nie trzeba zdrabniac :D
Borys, Iwo tez są w czołówce mojej :D i jeszcze Leon ale chyba nie będzie chłopak :p

a ja tam lubię zdrabniać :-p Amelia jest :Ami, Niuńka, Niusia, Amelcia, Amelusia, Amelka, różnie :-D, lubię też jak ktoś zdrabnia moje imię...jest mi wtedy bardzo miło, no warunek, że zdrabnia to ktoś kto robi to z dobrej woli ;-)

każdy woli inaczej :p
apropo aneczka: mam takie samo imie jak ty :D i nie znosze zdrobnien, tzn. jestem w stanie zaakceptować jak ktoś z rodziny do mnie mówie Aniu czy cos, ale jak ktoś obcy powie do mnie Pani Aniu to mi sie rzygac chce, zdrobnienia są dla bliskich, może ja sobie nie zycze zeby ktoś obcy sie spoufalał i tak do mnie mówił :no: :p:p :-D

a moja Maja jest dla mnie Mają albo Majenką, albo po prosztu pszczółką i kropką :p

reklama
ja też lubię zdrabniać :) a co do zdrobnień mojego imienia, to w zasadzie bardzo lubię jak mówią do mnie Gosia, a nie cierpię Małgosia, nie wiem skąd mi się to wzięło
u nas na chwilę obecną: Maciej lub Jakub, a dziewczynka Aleksandra ;-)
lubię proste imiona, a z kolei nie chciałabym żeby wszystkie w klasie były 4 o takim samym imieniu, chociaż w sumie, nigdy tego nie przewidzisz ;-)

Do góry